Naurin: ”Seger hade betytt mycket”

Skärmavbild 2015-03-28 kl. 20.17.26
Foto: Sundsvallsbilder.com (Arkiv)

Så pass nöjd med nya spelsättet att han vill möta Malmö FF med det.

Men Tommy Naurin fick släppa 1–1 förbi sig i genrepets slutminuter – och summera en försäsong nästan helt fri från vinster.

– En seger hade betytt mycket för hjärtat och självförtroendet, säger GIF-målvakten.

Från sin position mellan stolparna fick Tommy Naurin blicka ut över ett GIF-lag som, precis som mot Vasa senast, centrerade väldigt mycket med yttrarna i uppspelsfasen. Robbin Sellin och Sebastian Rajalakso smög båda in centralt, nästan bakom anfallarna, mest hela tiden.

Man kan säga ”4–2–2–2” eller ”4–2–4”, Tommy Naurin säger ”fortsätt så”.

– Jag hoppas vi spelar så mot Malmö. Vi ska inte anpassa oss efter motstånd, så det tror jag blir samma. Och jag hoppas det, för det har varit bättre de här senaste matcherna.

Det radades inte upp målchanser i den första halvleken, men bollinnehavet – där Runar Mar Sigurjonsson gärna sökte sig långt ner och styrde spel – dominerade Giffarna stundtals mot det vanligtvis närmast fetischerat bollälskande BP. Något som Naurin tror kan bli viktigt i årets allsvenska – även för försvarsspelet:

– Sättet vi spelar på nu ger oss ett större bollinnehav och det kanske gör att de andra lagen inte tokanfaller på oss. När de väl får bollen så får vi ofta lite lugn och ro. Så har det känts de sista matcherna och det är betryggande.

4–2–2–2 eller 4–2–4 kan avskrivas som ”en lek med siffror”; men 1–1 mot superettangänget BP, en vecka innan allsvenska premiären mot regerande mästarna, leker man inte undan.

– Det här spelet har vi fortfarande en bit kvar att utveckla. Vi kände att vi behövde en förändring, gjorde den i rättan tid, men det har väl ännu inte helt satt sig.

Med bara fem minuter kvar och en 1–0-ledning fick Naurin (bakom en sargad, icke-samspelt och orutinerad backlinje) till slut kapitulera när ett inlägg från höger letade sig ner i straffområdet varpå Filip Tronét kunde styra in ett snett och vint skottförsök.

1–1-resultatet innebär att Giffarna lämnar försäsongen 2015 med en enda seger – mot division 1-laget Brage – på hela nio försök.

Hade en seger idag betytt någonting för er?

– Ja. Det hade det. För hjärtat och för självförtroendet. Man ska inte måla fan på väggen för det, men man vill ju vinna matcher. Vi har ju inte gjort det till en vana direkt i år…

Men så spricker Naurin upp i en lurmin:

– Men klyschan säger ju att en dålig försäsong ger en bra säsong.

Dåligt genrep till och med, väl?

– Dåligt genrep också, ja. Jag tänkte faktiskt det innan matchen: ”nu går väl vi ut och gör en jättematch här, så får man gå och vara orolig på grund av det”. Så det var väl kanske skönt att vi släppte in en till slut.

Ja, jätteskönt…

– Ja, det bådar ju gott, ler GIF-målvakten skämtsamt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *