John Guidetti om Giffarnas vår: »Kanske kan vinna allsvenskan«

guidetti

Foto: TT/Maja Suslin

Många har imponerats av GIF Sundsvalls framfart under den våren.

Inte minst landslagsstjärnan John Guidetti, som har tittat på flera matcher.

– Självklart. Jag tycker de gör det grymt bra, säger han.

Den norrländska tiki-takan i all ära, men det är förstås på grund av kompisen Stefan Silva som John Guidetti klistrat sig framför CMore-sändningarna när GIF Sundsvall spelat.

De två är sprungna ur samma BP-led fotbollsmässigt och är mycket goda vänner.

Guidetti trodde på stordåd redan i våras, när sportchefen Urban Hagblom tecknade upp Sirius-anfallaren. Så här skrev landslagsstjärnan på Twitter:

Och han är inte mindre imponerad efter ett Silva-halvår i GIF-blått, där han startat alla matcher och smekt dit tre allsvenska mål; det senaste en smäcker chipp som innebar 4–0 mot Östersund.

– Jag tycker Stefan är en fantastisk tillgång för dem och vi får hoppas att de kan hålla kvar honom så länge som de kan, för fortsätter han så här så kommer det vara många klubbar som vill rycka i honom, säger John Guidetti.

Guidetti blev ungdomsproffs i Manchester City när han precis fyllt 16, färgade i allsvenskan (som utlånad till moderklubben Brommapojkarna) när han var 18 och öste in mål i den holländska ligan innan han fyllt 20.

För Stefan Silva tog det 26 år innan han fick debutera i allsvenskan.

– Det är en otrolig bolltalang och en otrolig spelare. Han har haft en lite tuff väg, men han har äntligen lyckats ta sig dit han ska vara. Och han ska vara ännu högre upp, säger landslagsanfallaren.

24-årige Guidetti, som satt ner med en samlad svensk presskår i Stockholm på tisdagen, verkar imponerad av det han sett av GIF Sundsvall.

– Jag tycker de gör det grymt bra, säger han och utvecklar:

– Vi får hoppas att det går bra för Giffarna, de har bra lag nu och det är grymt kul att följa Stefan och se han fortsätta som han gör.

Jag frågar här hur långt han (Stefan Silva) kan gå, men John Guidetti tror att frågan är ställd som »hur långt tror du Giffarna kan gå?«, och bjuder på en guldglimrande referens:

– Leicester vann ju Premier League, så kanske Giffarna kan vinna allsvenskan. Man vet aldrig, ler anfallsstjärnan.

– Stefan? Han kan gå hur långt han vill. Han är så pass bra på fotboll att han kan spela i alla ligor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *