Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Populistiskt utspel efter en 0–3-förlust

Jag har inte tid att oja mig över den fullkomligt obefintliga fotbollsformen hela det samlade GIF-kollektivet verkar besitta i mitten av februari. Jag har inte tid att ifrågasätta hela försäsongens upplägg, där den här hundraprocentigt håglösa uppenbarelsen var det sista rycket inför cuppremiären, och där all verksamhet fortsatt är förlagd till en korsbandsvrickande betongmatta (jag har själv mött Giffarna i träningsmatcher på IP i minus 10 grader Celsius). Jag har inte tid att oroa mig över att det knappt gick att skönja en enda tydlig tendens till Douglas Jacobsen-spelidé mot Östersunds FK i eftermiddag.

Jag har bara tid med ett enda populistiskt utspel, baserat på det i princip enda som var värt att ta med sig från eftermiddagen med Sundsvalls Tidnings livesändning från Nordichallen.

Det lyder som följer: knyt genast upp 18-årige Ahmed During på ett flerårskontrakt.

Jag är mycket väl medveten om att truppen är till övermått fylld med offensiva förmågor och jag har heller ingen aning om hur Hallenius, Engblom, Damus, Larsson och Bengtsson på ett hållbart sätt ska kunna dela på maximalt två anfallspositioner i superettan.

Men: det finns inga ursäkter till att inte låta en 18-åring med den fullskaliga respektlösheten rida vidare på den uppskalpade våg av självförtroende han verkar rida på just nu. Jag har knappt sett något liknande på medelpadska breddgrader sedan Linus Hallenius sparkade in a-lagsdörren med dunder och brak.

Att utstråla den pondusen med sina vrickningar och löpningar för att sedan kombinera det med en gymnasieelevs ödmjukhet och blygsel inför ST:s intervjumikrofon… det har något.

Faktumet att det dessutom finns en medföljande ungdomlig hejarklack från Nacksta gör inte saken sämre, i ett läge där vårt representationslag — trots massivt publikstöd från ÖFK-hatande supportrar — blir utrullat av en rival som för ett antal månader sedan hade en och en halv fot nere i divison 1-mörkret.

[Slut på populism.]

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *