Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Oraklet från Denki: »Vi kammar hem serien«

I SVT:s frågesport Muren kammade Patronpodden-moderatorn, GIF-kännaren och gymnasieläraren Mattias Denkert hem 100 000 kronor.

När det sista svaret blev rätt och de hundra tusen vinstpengarna var hemkammade så jublade Kattis Ahlström samtidigt som alla lampor började blinka och profiler som Anna Kindberg-Batra och Folke Rydén ställde sig upp och gav honom stående ovationer. Men i segerögonblicket – som vi kan ta del av ovan – såg Mattias Denkert fortsatt samlad ut. Kanske tänkte han på att snöovädret som dragit in över Sundsvall och Idrottsparken skulle äventyra hemmapremiären mot Helsingborg.

Klart är i alla fall att den nu SVT-kända kunskapsmästaren tänker en hel del på GIF Sundsvall och det vore synd och skam att inte försöka dra nytta av att det i GIF-leden finns någon som har svar på precis allt.

Pirkt.se, vars redaktionsledning är för okunnig om årets upplaga superettan för att själva våga sig på några gissningar, bad »Oraklet från Denki« ge oss sina svar på aktuella frågor inför säsongen.

Först och främst: hur går det för GIF Sundsvall i superettan i år?

– Med tanke på de nyförvärv som kommit in samtidigt som de unga, lovande spelarna vuxit på sig sedan ifjol så kan jag inte se annat än att vi kammar hem serien i år. Första plats således.

Kommer vi bli baktunga i vår 5-3-2-formation?

– Snarare mer defensivt stabila – vilket ingen kan förneka behovet av. Dessutom lär Dennis Olsson och Robban Lundström spendera mer tid på offensiv planhalva än i försvaret. Stensson och Andersson är också stabila poängspelare och anfallet ska vi inte ens gå in på. Nej, det här är ett lag som andas offensiv kvalitet rakt igenom.

Vad har vi att vänta oss av Linus Hallenius och Pontus Engblom tillsammans?

– Mål i massor! Det har gått lite troll i avsluten för Linus på försäsongen, men när det lossnar så kommer det att göra det ordentligt. Gissningsvis är det få försvar i Superettan som kan hålla koll på båda dessa herrar, så det lär uppstå ytor och lägen så att det räcker.

Vem av alla ynglingar får sitt stora genombrott i år?

– Johan Bengtsson har imponerat mycket på försäsongen. Med tanke på konkurrensen lär speltiden bli begränsad, men jag tror att han kommer att få sina chanser och att han gör minst fem mål.

Säljs Paya Pickah till Spartak Moskva, som Urban Hagblom spått i en Pirkt.se-intervju inför säsongen?

– Huvudet på spiken! Paya försvinner till Ryssland i juli till tonerna av 15 miljoner kronor. För en tredjedel av pengarna tar vi hem Runar Mar Sigurjónsson som ersättare.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *

Tema Mission News av Compete Themes.