Två memes om skatt

Jag, när jag till slut skickade in min deklaration, innehållandes resultaträkningen från mitt företag:

Jag, någon vecka efter att Skatteverket meddelat att de vill titta lite närmre på min bokföring:

Nej, få innehavare av en F-skattsedel kan väl vara så välvilligt laglydiga och samtidigt ha en sådan konstant ångest över att någonting ska råka bli fel. Jag har ju i princip bara ett fåtal fakturor från min textförsäljning till Länstidningen Östersund att bokföra, och på utgiftssidan ståtar framför allt den årliga avgiften för att rädda kvar domännamnet Pirkt.se i den stenhårda konkurrensen ute på den vida webben – men ändå: rädslan att väckas mitt i natten av att Skatteverkets insatsstyrka trampar in igenom min papier maché-dörr och begär att få se kvittoasken är påtaglig.

För den som inte är tillräckligt It’s Always Sunny-bevandrad för att förstå den första memen bjuds det här på ytterligare en meme för att förklara min känsla.

Polisen, när någon banks styrelse svindlat bort miljarder skattekronor eller hjälpt till att tvätta ryska mordpengar i åratal:

Polisen, när jag inte riktigt kan förklara varför jag har 342 kronor i »Anläggningstillgångar« som legat och släpat från 2014: 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *