Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Den perfekta sista pusselbiten

På Giffarnas enda problemposition inför den allsvenska säsongen 2019 byts Dennis Olsson ut mot Pa Konate.

Nyp mig i armen.

Hårdare. 

 

Vad är det som händer.

Han har vunnit U21-EM med Sverige, tagit SM-guld med Malmö FF och fått Juventus-stjärnan Stephan Lichsteiner att frustrerat greppa efter hans pungkulor under en stormatch i Champions League.

Och visst har han haft en fraktur i foten sedan dess och visst har hans utlandsäventyr mynnat ut i noll spelade Serie A-minuter och visst verkar hans avtryck i Spal (som åkte ur högstaligan ifjol) mest vara förevigat i ett gäng osmickrande memes från det halvdana kontot Spalmemes, där värvningen av honom hängs ut som roten till allt ont (»där började besväret/det leendet/det jävla leendet!«).

Men Pa Konate – ja, den Pa Konate, tvingas man nästan lägga till när det handlar om en U21-EM-mästare som är klar för Giffarna – är 24 år gammal. Han är i det läget i karriären då han behöver vända hem för att ta avstamp uppåt igen — och det känns faktiskt helt overkligt att han ska göra det i GIF Sundsvall.

Jag antar att Urban Hagblom fortfarande kan vakna med ett ryck, kallsvettig och andfådd, efter ännu en mardröm om att en Öyvind Storflor eller en Nahir Besara slunkit honom ur näven efter ett mediaavslöjande och jag antar att han därför hållit detta Pa Konate-ess rekordomslutet i bröstfickan genom vårvintern. Men faktum måste ju vara att Pa Konate verkligen vill ta ny allsvensk sats i just GIF Sundsvall och ingenstans.

För om Konates agent Nima Modyr (känd från den Modyr Management-producerade webb-teve-serien »I huvudet på Nima«) hade velat placera Konate ien större klubb i allsvenskan så hade det nog räckt att kasta iväg ett mejl med ämnesraden »Pa Konate är tillgänglig« till »info@« och valfri allsvensk förening för att få samtliga klubbars kanslister att omgående trycka på den stora larmknappen som får Jesper Jansson och Sonny Karlsson och allt vad de heter att släppa allt de har för händerna.

Men det gjorde han inte. Han smög en 24-årig, hungrigt omstartande och Champions League-gruppspelskompatibel vänsterback till Giffarna, helt under radarn.

Det kan säkerligen vara ett bra steg för Pa Konate. Det är ju bara bara på vilket assistmässigt guld Joel Cedergrens passningsmaskineri täljde av den inledningsvis tafatte J-Södra-reserven Jonathan Tamimi under fjolåret.

Det är hur som helst garanterat ett alldeles perfekt drag för GIF Sundsvall, som hade ett enda litet orosmoln kvar i 2019 års lagbygge: vänstervingen.

That face you make när du är klar med truppen i februari och sista pusselbiten är en Champions League-meriterad U21-EM-mästare.

 

Giffarna slutade åtta i allsvenskan trots att laget satsade på att Dennis Olsson – padelhallsägaren som under 2017 petats av den felfotade arbetshästen Sebastian Rajalakso – skulle få en pånyttfödelse och kunna ta hand om hela vänstersidan under 2018. Den pånyttfödelsen uteblev ju helt utan Olsson vågade stundtals näppeligen närma sig mittlinjen med bollen, än mindre flyga fram och slunga in inlägg och inspel mot seriens näst bäste målskytt.

Med flyfotade Pa Konate löpande längs vänsterflanken får David Batanero ännu ett par rappt löpande fötter att sikta på, den vänstra ytterforwarden (Omar Eddhari, Maic Sema, Oliver Berg, Chidi Omeje eller Peter Wilson eller vad han nu må heta) kan ges än tydligare mandat att röra sig inåt för kombinationer med Linus Hallenius som i år kommer att kunna matas med bollar från båda kanterna.

Den här portalen gallskrek »Adla Urban!« redan under våren 2016, när hyggligt intressanta namn som Kristinn Steindorsson, Stefan Silva och Robin Tranberg skrev på för vår luspanka förening.

 

Sedan dess har jag förvisso Gall-skrikit om en alldeles för billig stjärnförsäljning, men nu när det verkligen är dags att rentav flyglarmstjuta om adling av Urban Hagblom så sitter jag bara och gapar.

Giffarna behövde en vänsterback och tog in Pa Konate.

Det är nästan svårt att ta in.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *