Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Slapp spaning från VM, dag ett:

Det var verkligen hemskt att se hur Vladimir Putin fick inleda VM-turneringen med att skönmåla sitt land med rena lögner.

Lögner om att landet respekterar mänskliga rättigheter och om att Rysslands bästa vänsterspringare inom fotbollssporten fortfarande bara är 34 år gammal.

Det här var Jurij Zhirkov – för fyra år sedan. År 2014. Redan här är det tydligt att hans sköra gamla kropp håller på att falla sönder av åldersrelaterade krämpor. Han har redan här ett par insjunkna, trötta ögon som har sett saker: världskrig, svälter, kanske någon arbetsvända i Gulag.

Putin må försöka måla upp sitt Ryssland som både HBTQ-vänligt och demokratiskt bäst han vill, för på den fronten har han säkerligen starka opinionsverktyg att ta till för sin falska sak.

Men alla som är intresserade av fotbollssporten vet att Jurij Zhirkov var i 30-års-åldern när han representerade Chelsea för omkring 15 år sedan.

Det är fakta som är svåra att dölja, oavsett tillgång till trollarméer och propagandamaskinerier.

Men Sergej Ignasevitj då, undrar ni? Han är ju ännu äldre! Jo, men han har på ett helt annat sätt haft ett linjärt och ärligt åldrande och det är därmed helt logiskt att den gamle mittbacksgeneralen fyller 39 i sommar. Han har alltid spelat med öppna ålderskort, aldrig hymlat med sin ålderdom.

Men det syns på hela Zhirkovs urmärglade anlete och hans envetna kallblodstravande längsmed vänsterflanken att springer omkring och bär bördan av en illa dold ålderdom, som försökt skylas över med diverse flyttar inom och utom de ryska gränserna, där åldern ständigt mjuggskrivits ner.

Men i den moderna idrottsmaskineriet finns ingen tid för rättvisa, inget utrymme för åldersbedömningar via gamla artrosbelupna ryska knäleder – nej, bollarna måste bestämt rulla vidare.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *