Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Is this kontinentalitet

Det är mycket märkligt att jag ännu inte låtit mig och alla mina besparingar svepas in i en känslo- och pollettmässig virvelvind orkestrerad av en riktigt kontinental sol-och-vårdare iförd scarf, färgstark kostym och muskig parfym.

För jag har nog lättast i Sverige för att falla pladask för minsta bris av kontinental luft. Jag tror att jag hann ta tio steg utanför Köpenhamns centralstation innan hela mitt väsen gastade »HÄR SKULLE MAN BO!!!«. Människor i parker! Väldiga boulevarder! Den typ av öppna och flödande uteliv som den stockholmska byråkratin – som en gång gav Trädgården tillåtelse att servera öl under en bro och i samma stund sköt nästan all annan nattklubbsverksamhet i sank – aldrig skulle kunna tillåta!

Nu har jag åkt vidare söderut, tågsusat ner till Tyskland med Lärarförbundet Student för ett utbyte med fackligt aktiva representanter från Tyskland, Portugal och Nederländerna:

Här träffade vi lokalavdelningen i Flensburg: en stad som lokalinvånarna gärna titulerade som »Tysklands Lissabon«, men som inte lyckades leva upp till de högt ställda förväntningarna ens i söndagskväll, när stadens stolta handbollslag säkrat det tyska ligaguldet för första gången sedan gurkburken ställde ett motståndarförsvar.

Nu har jag åkt vidare till Hamburg och även om schemat är ganska späckat – så pass späckat att man får femminuters-slafsa ihop ett höftskjutet inlägg i liggande position, precis innan läggdags – så ska det finnas någon timmes konkret turistande till övers under veckan.

Så om några ordentliga Tysklandskännare skulle ha fastnat i det fulmaskiga och luggslitna nät som är denna portals läsarradie så får ni hemskt gärna ge er tillkänna via något trevligt tips på vad man bör försöka se och uppleva.

Jag har redan hunnit strosa genom St Pauli-området och det såg ju väldigt roligt ut – men roligheten måste specificeras i konkreta adresser!!!

2 kommentarer

    • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 5 juni 2018

      Ah, längesen jag glåmade på en riktigt imponerande merklinare. Jag tackar ödmjukast för tipset, men vågar inte lova att morgondagens lediga eftermiddag ägnas åt att titta på tuffandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *

Tema Mission News av Compete Themes.