Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svensk hiphops galonfigur

Den trogna signaturen Hog (som varit med sedan tiden då den här portalens ledning satt och smattrade i ett grävlingsgryt under jord och inte som nu: i ett vanligt gryt ovan jord) stack in trynet i det ekande tomma hålutrymme som är Pirkt.se:s kommentarsfält igår.

Det ska han ha någonting för.

Speciellt då spaningen kring att Petter försökte »göra en Lorentz« på Idrottsgalan var väldigt stark. Den ikoniske rapparen försökte alltså klä sig på en nivå som balanserade på den tunna Lorentz-knivseggen mellan superdupercreddigt och patetiskt.

(Apropå just Lorentz hipphet så finns den redogjord för i en yvig Fredagsveven™-upplaga för några veckor sedan.)

Jag hade missat det, men den 43-årige hamburgerentreprenören Petter klev alltså ut på scen i ett par vadarbyxor med tillhörande gummistövlar, som vore han på väg ut på en våt myrmark.

Nog såg Petter lite nervös ut när han tog sina första steg ut på scenen och uppenbarade sin Abu Garcia-sponsrade fiskarmundering för idrotts-Sverige. När han sedan höjde micken mot näbben för att rappa sina allra första ord så kom det ingenting, då svensk hiphops galonfigur* helt sonika verkade ha glömt bort texten.

*= OBS: Ej felskrivning.

Och man behöver inte vara mycket mer än hobbypsykolog för att spekulera i att anledningen till att Petter tappade tråden inledningsvis lär ha varit att hela hans språkcentra fylldes av den inre röstens ekande fråga »pullar jag det här off?, pullar jag det här off??, pullar jag det här off???«. 

Det här är ingen ny tradition som utlovas: att varenda kotte som via kommentarsfältet lägger ut en spaning alltid ska få sig en liten ++-ig gif att ta med hem. Alls inte. Jag är ju ingen positivhalare som man matar med en liten valör (i det här fallet kommentarer) för att få hen att veva fram en habil bit på ackord.

Men lite uppmuntran kan ju inte skada för att försöka få liv och rörelse i det torrlagda fält som sett ut som något Ike Drones varit på.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *