Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Progression

Jag, år 2009 [ung, omogen och med rejäl brist på livserfarenhet]: Blir ordentligt full och är ute och dansar till Håkan Hellström-låtar tills stället stänger, vaknar upp sliten och mular i sig rostmackor som vore det 2005 och man kom hem från skolan och glåmade på »Tvillingarna på Sweet Valley High«.

Jag, år 2018 [mogen, belevad och världsvan man som hunnit bli rejält etablerad i vuxendomen]: Gör precis samma sak (alltså en ren Håkan Hellström-kväll på Debaser), men har adderat en gul grapefrukt i rostmackerutinen.

Jag vaknade också upp till en DN-pushnotis vars rubrik löd »Experter: Så snabbt kommer räntan att stiga« och även om jag inte klickade (det är ju fortfarande otroligt osexigt med räntenyheter, åtminstone för oss lyckostar som inte sitter och har bolånekostnader att oroas över) så kände jag att »det där hade jag nog kunnat förstå om jag unnat mig en läsning«. Jag kände att jag kunnat få ur mig ett sånt förstående hummande, som det anstår en vuxen människa att få ur sig när han noterar en höjning av reporäntan.

Denna förståelse härstammar från att jag är relativt säker på att jag lyckades beta av 15 högskolepoäng makroekonomi på tentan i lördags förmiddag.

Det betyder inte bara att jag kan ligga och gona mig i insikten om att jag nu kan förstå vissa ekonominyheter, utan också att den här portalen borde ha möjligheten att bli mer levande och punktlig i det närmaste.

Imorgon ska alla med mig närbesläktade farmödrar som suttit och nött ner sina f5-tangenter få sitt lystmäte då den uppskjutna upplagan av Fredagsveven™ når hyllorna.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *