Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Avslöjar: Här är Giffarnas nye spanjor

2017 förstärktes GIF Sundsvalls centrallinje  av David Batanero och Carlos Moros Gracia.

Snart ska nästa spanjor vara på plats.

Enligt uppgifter till Pirkt.se handlar det om 29-årige innermittfältaren Juanjo Ciércoles. 

 

FC Badalona må låta hämtat från ett fotbollsspel som inte har haft råd att köpa loss rättigheterna till det Leo Messi-ledda världslaget från Katalonien, men det är ett i högsta grad verkligt lag som håller till i den spanska tredjedivisionen – och som har en innermittfältare som GIF Sundsvall jagar.

29-årige Badalona-spelaren Juanjo Ciércoles ska, enligt Pirkt.se:s källor, vara väldigt nära en flytt till den allsvenska klubben.

GIF Sundsvalls Urban Hagblom bekräftar att Giffarna är nära att göra klart med en spansk mittfältare. Han vill inte bekräfta några namn – men går i god för kvaliteten på spelaren:

– Det är ju – hur ska man säga – en toppspelare. En kreativ och offensiv spelare som är skicklig även defensivt, så att vi ska få rätt balans intill (David) Batanero, säger Hagblom.

Är affären klar?

– Det är klart, men det är inte helt undertecknat. Vi är överens och det blir förhoppningsvis en pappershantering under den här veckan. Men han är under kontrakt, så där ska vi också ha en pappershantering med hans klubb där vi löser honom från kontraktet.

Många gula kort

Juanjo Ciércoles har spelat tillsammans med den jämnårige GIF-mittfältaren David Batanero i CD Sabadell tidigare i karriären och har precis som Batanero också varit en ungdomlig vända i La Liga-klubben Espanyol. Totalt har 29-åringen spelat fler än 100 matcher i den spanska andraligan.

Sommaren 2017 bytte han CD Sabadell mot FC Badalona – där mittfältaren, som beskrivs som tuffare och mer fysisk än David Batanero, sedan dess dragit på sig anmärkningsvärda 9 gula kort på 18 matcher.

På frågan ifall det är klubbens andratränare, spanjoren Ferran Sibila, eller han själv som scoutat spelaren så svarar GIF-sportchefen så här:

– Jag skulle säga att det är GIF Sundsvall som scoutat honom. Vi har ju skapat kontakter i Spanien som GIF Sundsvall aldrig någonsin haft, ja, kanske sådana kontakter som ingen annan allsvensk klubb har haft.

Omeje dröjer – Sema väntar

Som Pirkt.se kunde rebus-avslöja igår så kommer Chidi Omeje att skriva på för klubben, även om ingenting är officiellt klart och presentation kan dröja in i januari. Dessutom har den före detta Hammarby- och Örebro-yttern Maic Sema fått ett slutbud att ta ställning till, precis som Sundsvalls Tidning rapporterat tidigare.

Urban Hagblom har fortfarande hopp om att Lars Krogh Gerson ska förlänga sitt kontrakt – men även den meriterade mittfältaren skulle göra det så kommer den spanske innermittfältaren att köpas loss ändå.

Krogh Gerson ses nämligen inte främst som en central mittfältare i lagbygget inför 2018.

– Vi ser honom i en mittbacksroll; att vi skolar om honom. Det är han jättepositiv till själv också. Vi ser en Andreas Johansson-potential i honom där, säger Urban Hagblom och syftar på IFK Norrköpings omskolade mittbackskapten.

Därför finns en lucka centralt på mittfältet, alldeles oavsett.

En lucka för Juanjo Ciércoles.

En kommentar

  1. Arne Weise Arne Weise 21 december 2017

    Spännande, snart julafton!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *