Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

(rubrik)

Vilket manfall.

Vilket oerhört manfall.

Målvakten borta, inte mindre än två av lagets defensiva stöttepelare otillgängliga, ett löpstarkt rivjärn som ansåg sig tvungen att vila och till råga på allt: med bara timmar till match så kastade till och med nyckelspelaren med den finfina passningsfoten in handduken.

Lagom till matchstart var kollektivet så pass brandskattat att det knappt gick att skönja en enda ordinarie linje i uppställningen. Det var nästan så illa att oron övergått i en viss annalkande hopplöshet.

Men så, från ingenstans: en toppinsats! Igenbommat bakåt! En kollektiv arbetsinsats av stora mått! Nya viktiga poäng inkasserade!

Så nog smakade den gott, ölen efter att Gruesome 442some besegrat FC Fashionable med klara 3–0 i Sundbybergs-Korpens lägsta division. Och inte smakade den sämre av vetskapen att GIF Sundsvall samtidigt klarat 0–0 hemma mot ett formtoppat AIK.

Samtidigt, ja: det fanns – på grund av det närmast GIF-mässiga manfallet – ingen möjlighet att ens föreslå att man inte skulle dyka upp till 19.30-samlingen. Jag hann därför bara se en dryg kvart av GIF-matchen på mobilen (där Giffarna öppnade frejdigt och där Peter Wilson borde förvaltat en Batanero-bredd smörgås) innan jag var tvungen att cykla iväg och försöka förlita mig till Radiosporten i SR-appen, vilket visade sig var en smärre omöjlighet då det skulle rapporteras på sväng-för-sväng-basis från någon speedwaybana samtidigt som den där måljingeln ljöd hela tiden på grund av att det spelades en handfull parallella hockeymatcher samtidigt.

Passus: Hur kan man urholka värdet i en så pass klassisk jingel genom att låta den ljuda varje gång nån back i Karlskrona HK reducerar genom någon trött isare? Passus två: hur kan Karlskrona HK – som väl tog typ noll poäng någon säsong härom året? – fortfarande spela i högsta serien?

Bara då och då – med rejält tilltagna mellanrum – flikade Christer Jonasson in att det stod 0–0 i Sundsvall.

Det blir således ingen Pirkt.se-analys av den urstarka GIF-poängen, men Gruesome 442somes och GIF Sundsvalls vägar är inte bara sammanflätade på trassliga sätt. Nej, jag var delvis tvungen att fylla ut numerären i korplaget på grund av att Sportbladets allsvenskt flygande reporter Per Bohman var otillgänglig för spel, då han befann sig i Sundsvall på jobb.

Och när Bohman viger fyra av sina fem patentsökta punkter åt GIF Sundsvall så finns det faktiskt inte mycket i övrigt att önska i analysväg, för den medelpadskt fotbollsintresserade.

Men nu när det nästan uppstod ett stimmigt sorl i kommentarsfältet senast så vill jag gladeligen uppmuntra till att alla och envar – ni brukar ju ändå vara en del som klickar sig in här efter en GIF-match – bidrar med sin egen lilla analys eller spaning kring matchen nedan.

Se det som återbetalning för alla insiktsfulla »Eric Larsson är bra men Kristinn Freyr Sigurdsson är inte bra!«-självklarheter den här portalen bjudit er på genom året.

Jag är verkligen idel öra.

(Jag vet egentligen bara, efter att ha läst tidningen, att David Myrestam var »godkänd«.)

På söndag ska portalen vara tillbaka i fullskaligt efter-match-rapporterande, då en redaktionsmedlem ska finnas på plats under ödesmatchen på Stadsparksvallen.

5 kommentarer

 1. Jocke Jocke 22 september 2017

  Eric Larsson ar fantastisk, han var precis overallt pa planen och lag bakom allt i defensiva och offensiva insatser.

  Batanero blir battre och battre. Gracia har visat sig vara en kanonraddning. Eskelinen kan latt ta over Naurins malvaktshandskar nasta sasong. Myrestam borde cementeras pa mittbackspositionen.

  • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 22 september 2017

   Kul att höra! Ungefär det jag fått från mina medelpadska chattgrupper också! Ja, ville hylla Myrestam även efter AFC-segern (han var ju överallt!), men hittade inte rätt utrymme. Men jävlar vilken utveckling som har skett nu under hösten; är snart tillbaka på 2012-nivåer (då han var en av seriens allra bästa försvarare).

 2. Fantastiskt Fantastiskt 22 september 2017

  Det ska mig veterligen finnas en vigd kanal åt varje Allsvensk match om man kör SR-appen. Kör du däremot P4 rakt av så blir det blandad kompott.

  Något har ju hänt i samband med att nyheten kom ut kring GIFs dåliga ekonomi. Spelarna krigar och har en helt annan inställning än tidigare.
  Det såg likadant ut igår.
  Larsson såg ut som Ari i sina bästa stunder. Visst han kanske tappade någon boll ibland men han var alltid där igen och löste situationen.
  Myrestam var ohyggligt positionssäker – däremot så var passningsspelet lite svajigt ibland.
  Det var främst dom som hade en kroppsdel i vägen när AIK hade en bra chans.

  • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 22 september 2017

   Jag tänkte också att det måste finnas 2017, men letade febrilt i den där appen efter olika typer av sändningar från Radiosporten – hittade inget!
   Ja, det är härligt att se. Ja, det verkar inte finnas någonting Eric Larsson inte kan lösa just nu; sätt ett nytt GIF-kontrakt framför honom och han kanske uppstudskritar på, bara för att visa att han kan.

 3. GIF Masthugget GIF Masthugget 23 september 2017

  Ser fram emot en spännande match på plats i Jönköping
  Har hela sommaren kännt att Giffarna blir ett BRA höstlag i år
  Med det spelet och viljan som visats senaste matcherna kommer vi att ha bra chanser att ta poäng i alla resterande matcher
  Väl mött på Stadsparksvallens slitna gräsmatta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *