Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Påminnelse: Kyrkoval!!!

Idag gör vi väl vårt för att förhindra att rasister nästlar sig in i beslutsfattande ställningar inom kyrkan???

Sverigedemokraterna har mobiliserat och gått från 160 namn på valsedlarna i förra valet till över tusen namn i år. Och jag vill inte vara sån, men en snabb titt på alla rasistskandaler som den parlamentariska rasismens grädda – de Sverigedemokratiska riksdagspolitikerna – ställt till med under de senaste åren gör ju att man inte ens vill tänka på vilka regelrätta fullblodsrasister som kan tänkas ställa upp som ett av tusen SD-namn i kyrkovalet.

Eller jo: jag vill vara sån. I dessa tider måste man vara sån.

Jag vet inte vad ni borde rösta på istället, men min mor har suttit i såväl kyrkofullmäktige som kyrkonämnd för Socialdemokraterna, och hon är en synnerligen vettig kvinna. Och det är säkert vettiga och vanliga människor som tar sig tid för fullmäktigemöten och nämndsammanträden även i alla andra partier som inte är Sverigedemokraterna.

(De flesta verkar ha ganska floskelfyllda program, men nomineringsgruppen Miljöpartister i Svenska kyrkan har som första programpunkt slagit fast att de »vill ha fler solceller på församlingarnas byggnader«, vilket ändå är djärvt då jag inte tror att det finns en folkvilja bakom att förvandla de gamla vackra kyrkbyggnaderna till futuristiska spegelkomplex.)

Det viktigaste är att ni går och röstar.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *