Kroppshetsen når nya och bokstavligen astronomiska höjder. Igår märkte jag att inte ens månens kropp är fredad från medias dömande blick.

Min egen kropp försöker fortfarande göra sig av med det slem som letat sig in i mitt innanmäte. Det har gått en vecka nu och jag har tillfrisknat från den riktiga sjukdomen (den upplevda hängigheten, den medföljande ligga-i-soffigheten) men dess efterbörd hänger, som alltid, kvar i form av snor och hosta.

Jag har försökt närmast allt – från faktisk vitlöksmjölk till Mia Törnblomsk tankekraft – och som det känns just nu är jag timmar ifrån att ge hela näbbsystemet en rejäl sköljning.

Ingenting kring sjukdomar ter sig logiskt, men det känns ändå logiskt att en sköljning bara måste kunna skölja ut allt oönskat materiel ur alla tilltäppta luftgångar.

Ändå känner jag mig betydligt friskare än jag gjorde under en kortare stund igår förmiddag, då jag besökte biblioteket för att stå för ett bibliotekshattrick. Jag utnyttjade alla de tre funktioner som biblioteket för oss under 55: jag lånade en bok, gratisläste ett magasin – och jag utnyttjade deras skrivare och deras scanner. Jag scannade in ett tvåsidigt dokument, lade över det på en av biblioteket lånad USB-sticka, pulade in denna i datorn, klickade på det första av dokumenten.

Upp i PDF-läsaren poppade ett intyg om att jag led av svårartad bronkit, med medförande ändtarmsbesvär och diverse andra krämpor i det som en NHL-tränare hade kategoriserat som »lower body«.

Inte mitt jag, insåg jag ganska snabbt, men ett jag (en Sundbybergsbo som glömt radera sitt inscannade innehåll på USB-stickan).

Min lower body är intakt och välmående, även om en pigg portalläsare som tagit sig igenom den långa och kanske något osammanhängande text om Sirius-segern uppmärksammade mig på den här omedvetna kopplingen:

Och så detta, skrivet i en kokande ton angående Studenternas IP:s dåliga skick:

Jag började inlägget med att tycka synd om månen, men nu har jag målat in mig i ett sådant kronkit-osande hörn att jag vänder helt om:

Fortsätt gärna betrakta mig som en torr himlakropp.

2 reaktion på “

  1. Ska du hälla in grejer i näsan se till att salta vattnet först. Ger bättre bakteriedödande effekt och inte så uttorkande på slemhinnorna.

  2. Kring årskiftet så lovade du att pirkt.se skulle bli mer politisk. Efter det så har vi fått höra att du börjat engagera dig i vänsterpartitet. Lite nyfiken på vad denna portal anser om att V tillsammans med MP tillsammans med ett vänsterextremt parti (kommunisterna) som stödjer den norkoreanska regimen tillsammans på samma scen protesterar mot försvarsövningen Aurora?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *