Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mats Grens totala FM-kokning

Det är svårt för en vanlig fotbollsintresserad att sätta sig in i hur stressande och svårt det måste kunna vara att arbeta som sportchef i en allsvensk förening.

Men kanske är det lite, lite lättare att försöka sätta sig in i sportchefstänket om man någon gång spelat ett parti Football Manager; simulatorn som är internationellt prisad för sin realism när det gäller att bygga fotbollslag.

Och har man någon gång genomlevt ett riktigt uselt FM-parti – ett där precis allting går emot en, så till den milda grad att man knappt fattar vad man gör för fel – så känner man väldigt mycket med IFK Göteborgs sportchef Mats Gren just nu, när man läser nyheterna som omger klubben.

För som en god vän konstaterade i eftermiddags: Mats Gren av idag är – av alla tillgängliga parametrar att döma – en verklighetens FM-spelare som befinner sig i total kokning över alltings osannolika jävlighet.

Efter att IFK Göteborg åkt på en rejäl kölhalning borta mot Örebro härom veckan så inleddes kokningen genom att ge sig på den matchens stora syndabock på en klassisk FM-manöver: ivägskeppningen.

Det spelade ingen roll att Mattias Bjärsmyr varit både lagkapten och gjuten startspelare i massa år: nej, Mats Gren hade i fullkomlig kokning uppstuds-klickat i »Erbjud till alla«-knappen och med ens bjudit ut mittbacken till alla sportchefer som velat stå för flygbiljetten. Och precis som på FM (där man, på ett närmast overkligt sätt, alltid kan skeppa meriterade allsvenska gamlingar till antingen Ryssland eller Turkiet) så kunde den kokande sportchefen hitta en turkisk klubb som var villig att ta emot Bjärsmyr.

Och i samma veva så gjorde Gren, vars klubb befinner sig i ekonomiska trångmål, det enda man kan göra som sportchef om ens klubb befinner sig i ekonomiska trångmål: han filtrerade spelarsökningen efter gratislirare och började leta.

Entré: Kristopher Da Graca, en svensk före detta Arsenal-talang som låg och skvalpade på öppet provspelshav sedan han blivit kontraktslös i somras.

Och idag kom så det slutliga beviset på att Gren befinner sig på fullskalig FM-kokning, det där utsatta läget där man börjar spela så pass yvigt att det endera blir succé eller (mycket troligare) sparken inom ett antal matcher: han blixt-lånade in en ung och oprövad mittfältare från Juventus.

Nu är det bara för Mats Gren att hets-trycka sig framåt, hålla tummarna och se det bära eller brista.

Foto: Mats Gren Fanfiction Archives

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *