Första maj

En sån dag.

Strålande sol och solidaritet är tydligen allt man behöver för att för första gången på ett bra tag känna ordentlig framåtrotation i sina lätta och luftiga sneakerssteg.

Jag borde förstås ha tagit en och annan bild, speciellt då jag är för trött och sliten för att uttrycka mig i skrift. Men funktionen Instagram Story – där jag varit väldigt aktiv i någon lättgenomskådad »titta på mig, livet går vidare, allt är lugnt, det rullar på, haha, har ni sett den här lustiga rubriken på Aftonbladets förstasida?«-försvarsmekanism – har gjort att vanliga stillbildsfotograferande har gått från bristfälligt till obefintligt. Allt material nu rörligt men framför allt förgängligt, då det kasseras efter ett dygns tittning.

Som tur var kan Pirkt.se, genom Stock Photo-kontakter och ett helt arbetslag av skickliga animatörer, rekonstruera ungefär hur det såg ut längs Stockholms gator på första maj:

manholdingsign

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *