Min bild av långdistanslöpning

Det här klippet, där en löpare hjälper en annan löpare som drabbats av den stora dåndimpen under sluttampen av Londons maraton, har spridits som en löpeld i dagarna:

Jag läste någon intervju med den dåndimpade (jag är ingen löpare, men jag tror att det är rätt term) idag, där han på ett ungefär sade att scenerna visar »exakt vad löparsporten handlar om«.

Och ja, jo: scenerna innehåller faktiskt också min bild av långdistanslöpning. Vad löpning är accentueras perfekt av den här rörliga bildsekvensen, där vi noterar mannen i blått till höger:

gif

Löpning handlar om att en hurtig idiot i snabbt linne susar om dig med lätta steg och knuten näve – samtidigt som du håller på att svimma av trötthet.

På tal om trötthet så falltrynar [källa] jag i sängs varje kväll nu för tiden. Detta då jag – en bortskämd lärarstudent, van att kliva upp för föreläsning vid 10.00 – gör praktik på en grundskola ute i Sollentuna i veckorna fyra. Jag har ju tänkt gå ut i yrkeslivet som gymnasielärare om fyra och ett halvt år, vilket betyder att jag har ett antal år på mig att organisera mig i föreningar som verkligen driver på för sex timmars arbetsdag.

För det är väl inte rimligt att man ska behöva komma till jobbet varje morgon med den påsögda mullvadsuppsyn som för lite sömn skänker? Och inte ska man behöva komma hem så sent och gå och lägga sig så pass tidigt att man inte hinner skriva hyllningstexter efter fantastiskt fina Säkert!-spelningar på Dramaten? Nog måste det finnas tid i ett människoliv för att införliva sina Instagram Story-spaningar från Armémuseet (som jag besökte idag), även på ens portal?

Jag tycker nog det. Och jag lovar bättring, när jag funnit mig till rätta i den här erbarmligt krävande åtta-till-fem-rytmen. Utöver de sedvanligt storartade GIF-ambitionerna så har den här portalen nu nämligen också det uttalade målet att fungera som en livsstilsblogg för den individ som vill kopiera livsstilen och utseendet av en ung Hans Fahlén, minus kändisskapet och resandet.

Och i veckoslutet måste det vara dags att åter igen släppa lös Fredagsveven™.

En reaktion på “Min bild av långdistanslöpning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *