Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Analys: Urban Hagblom är en häst

Är det den nivån den här portalen nått nu???

noah1

Att man inte längre kan smyga in en liten passus, längst ner i en 10 000-teckens-matchanalys!, när man tänkte att man nästan tappat samtliga läsare!, som ett litet plussystem för de trogna genomläsarna!, utan att det slås på den stora Fotbolltransfers-trumman.

Men jo: We stand by our passus. 

Orden kom nämligen direkt ur hästens mun, så att säga, ifall man får likna Giffarnas sportchef vid ett Urbatiskt fullblod. Sedan vet jag inte ifall hans intention med att frikostigt öppna upp om att »vi försöker ju med Noah« var att det skulle vevas ut i etern – men han borde veta bättre än att glappnäbba till en vevare av det här yviga snittet.

Jag tror att Urban Hagblom ville att det skulle skrivas. Det framställer honom i en klok dager (att försöka nypa åt sig en U21-landslagsback som dessutom har en relation till klubben kan ju aldrig vara fel) samtidigt som vevande GIF-bloggare kan försöka sätta press på AIK:s sportchef Björn Wesström genom att SKRIVA I VERSALER OM HUR LITE AIK FAKTISKT BEHÖVER NOAH SONKO SUNDBERG INFÖR NÄSTA SÄSONG.

AIK sitter ju på Per Karlsson, Sauli Väisänen, Nils-Eric Johansson och nye Jesper Nyholm på mittbackspositionen och även för ett lag som kommer att spela med tre från start så ter det sig unnigt att ha en Noah Sonko Sundberg som femtemittback, då även spelare som Haukur Hauksson och Daniel Sundgren säkerligen skulle kunna gå in och vikariera på en av yttermittbackspositionerna vid behov.

20-årige Sonko Sundbergs kontrakt går ju ut efter den här säsongen, vilket borde göra att om AIK är villiga att släppa honom så borde det ske permanent, redan nu.

Så allt, precis allt, i den här potentiella affären hänger alltså på ifall AIK känner att de har råd att släppa iväg honom till Sundsvall igen; kanske – och nu spekulerar jag, för första gången – i en billig affär där Solnaklubben får en del av eventuella framtida övergångsintäkter?

2 kommentarer

  1. Fantastiskt Fantastiskt 21 mars 2017

    Du kan skylla lite på mig eftersom jag var den där enda läsaren som orkade läsa till stycket kring Noah och rapporterade det vidare till SvenskaFans-forumet.. som ST i sin tur brukar polla av ganska flitigt och göra nyheter utav.

    • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 23 mars 2017

      Ah. Jag har ändå läst journalistik i fyra terminer: jag borde ha koll på den gamla näringskedjan och hur det går till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *