Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

EXPERTANALYS: BOHMAN OM NASSERI

berpohm

Pirkt.se-vännen Per Bohman, som till vardags är allsvensk expert på Sportbladet, befann sig på Tunavallen igår och kunde – som en av få verksamma fotbollsjournalister – närstudera den GIF Sundsvall-aktuelle mittfältaren Navid Nasseri, 20, då han hoppade in för den allsvenska konkurrenten AFC United i den andra halvleken i en träningsmatch mot Syrianska.

Exklusivt för Pirkt.se lämnar han en initierad rapport av Nasseris första halvlek på svensk mark under 2017:

»Det är inte varje dag man kan säga följande, men under söndagen hade jag vägarna förbi Eskilstuna. Likt en deppig person som studerar förbundets Uefa Pro tränarutbildning  och samtidigt extraknäcker som scout åt Football Manager-spelen, stod jag och huttrade på Tunavallen.

Tunavallen bär för övrigt samma vidriga kännetecken som Södertälje Arena: det blåser konstant in isiga vindar från vallens fyra öppna hörn.

På den torftiga menyn: AFC Eskilstuna mot Syrianska. En fotbollsbuffé där nomader som Anel Raskaj, Mattias Mete, Dwayne Miller och Ludvig Öhman på förhand var läckerheterna.

Vad har den här skiten med Sundsvall att göra, undrar kanske vän av ordning.

Det ska jag tala om.

Navid Nasseri presterade nämligen 45 glimrande minuter för AFC i träningsmatchen och lär icke ha nobbats av Pelle Olsson efter den halvleken.

(Att Nasseri ska ha nobbats av AFC insinuerades i en tidigare och yvigare, fake news-influerad text skriven av Pirkt.se-ledningen, reds anm.)

Iraniern fullständigt stank av Romain Gall-kvalitet när han – helt ärligt nu – efter en dryg kvart på plastmattan fartfintade sig förbi fyra bortaspelare och därefter på värsta Dennis Bergkamp-manér lyx-chippade fram bollen till lagkamraten Cidi Omeje som skickade in 1–0 till AFC.

Ren klass!

I övrigt då?

Nasseri har av sin skapare belönats med rejält rappa fötter. Han var hyfsad snabb i djupled, men framför allt väldigt kvick i såväl tanke som fötter på små ytor.

Det är definitivt ingen spelare som klarar av wingback-positionen, men det vore intressant att se honom i en av de två offensiva innermittfältsrollerna.

Eventuella orosmoln: tunne konstgräsliraren Nasseri ser lite, lite valpig ut och riskerar kanske att – likt Erik Granat – flyga runt som en vante när det vankas allsvenskt motstånd.«

Har du eller någon du känner semestrat i spanska Sabadell och av en händelse fått syn på den andra GIF-provspelaren, David Batanero, stå och joxa med en gammal luggsliten kula? Kontakta Pirkt.se-redaktionen!

2 kommentarer

    • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 7 mars 2017

      Sabadell CF hör ju dessutom – enligt en snabb googling som ledde mig in på vanligtvis pålitliga Soccerway.com – hemma i en av de fyra tredjedivisionsgrupperna i Segunda B och inte i andradivisionen???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *