Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Urb Your Enthuasiasm

Pirkt.se har köpt upp rättigheterna till den svåra första säsongen av Urb Your Enthusiasm, den medelpadskt lokala spin-offen på Larry Davids succéserie Curb Your Enthusiasm.

En serie om hur vardagen ser ut, som sportchef för ett mellannorrländskt allsvenskt fotbollslag.

Det första avsnittet kommer, som den lilla teasern ovan tipsar om, förstås att handla om hur jobbigt det kan vara att försöka få ihop en slagkraftig spelartrupp när man sålt spelare för tvåsiffriga miljonbelopp under det senaste året, men ändå bara har omkring 600 000 kronor i eget kapital att röra sig med.

Delvis på grund av ämnets aktualitet, efter att årsrapporten som nyligen släpptes slog fast att Giffarna förvisso gjorde ett stort plusresultat under 2016 – men att själva driften i klubben gick back med fem miljoner kronor. En Urban Hagblom-sitcom släppt våren 2017 måste helt enkelt ta avstamp i den tuffa avvägning som han och klubben nu står inför: ska de satsa på att plocka in en ny startmittfältare och öka chanserna till att bli ett någorlunda stabilt mittenlag – eller sitta lugn i båten och inte skyffla ytterligare löneposter på en budgetmässig vågskål som redan tippar åt fel håll?

Men delvis också på att ovanstående material var det enda rörliga material som Youtube kunde frambringa på GIF Sundsvalls sportchef.

Drömmen hade ju varit att spela in klassiska Curb-scener i Urb-tappning. Tänk er en »stop and chat«-dialog där Urban och GIF-ordföranden Johan Nikula passerar IFK Göteborgs snacksalige sportchef Mats Gren på gatan – och Urban vägrar göra en »stop and chat« med den gladlynte dalmasen.

Eller att Urban Hagblom går på den allsvenska upptaktsträffen och bara:

urbmingel

En sit-com om en neurotisk allsvensk sportchef som kämpar sig igenom de sociala situationer som uppstår i mellanmänskliga möten med agenter, spelare och andra sportchefer.

Jag hade sett på den serien.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *