Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ett litet deppigt Vasalopp

Jag kollade när jag kom hem vid femrycket. Sen igen precis innan jag somnade. Och direkt när jag vaknade till för första gången. Men det var först efter att jag vaknat till andra gången och kollat mitt jobbschema för totalt fjärde gången samt dubbelkollat igenom all mejlkorrespondens och vridit och vänt på varenda tillgänglig källtext som jag vågade slå fast det som jag egentligen visste, men inte riktigt vågat tro på:

Att jag var ledig. På en söndag. Det hör nämligen inte till vanligheterna, för den student som vill hålla sin privatekonomiska snok över ytan.

Och när jag mitt på söndagseftermiddagen stod där i kön till Hemköps förbutik, iförd mina allra säckigaste mjukisbyxor, med en urtvättad huvtröja uppdragen över huvudet och med en tolvkronors Europatips-kupong innehållandes fyra spikkryss i ena näven, så sköljde verkligen en liten våg av tacksamhet över mig.

Jag tittade mig omkring och såg en massa andra människor med exakt samma håglösa uppsyn som jag, samma trötta ögon och i många fall insvepta i samma slappa, oformliga mjukisdressar.

velvet

Vi pratar lämmeltåg med mjukismän och -kvinnor som bar staplade pizzakartonger som vore de garvade servitörer och en strid ström av hålögda individer som kånkade sina 1,5-litersflaskor läskeblask i genomskinliga fryspåsar och jag tänker mig att gemenskapen man har där – mitt i bakisvimlet – är lite, lite av det slag man känner när man åker ett Vasalopp.

Att man är en aktiv del i en större rörelse som på ett nästan övertydligt sätt känns sprungen ur den svenska folksjälen.

Och på samma sätt som människor efter sommarens grillfester sätter upp målet att åka Vasaloppet till vårvintern så ska jag – som jobbar nästan vareviga helg – försöka vara ledig fler söndagar framöver.

(Hur nu det ska gå ihop. Bara två av fyra spikkryss satt i eftermiddags.

Jag underskattade bland annat Zlatan Ibrahimovic, vilket är lite pinsamt då jag – i egenskap av sportjournalist – borde veta hur »JÄVLA BRA HAN ÄR«:

17012559_10155757699623998_1451151470_n

Jävlar!!!)

 

Fler spaningar?

Den internationella politikens Karl Power, »Swedish defence and nation security advisor« Nils Bildt, ska tydligen ha velat bli riksdagsman för SD.

bildt

Han har bevisligen inte blivit det (han är ju »defence and nation security advisor«) och faktumet att det var bannemig nyheter för mig att man faktiskt kan misslyckas med det som man innehavandes 1) en agenda där varenda problem ska skyllas på invandringen och 2) en kostym.

5 kommentarer

 1. Elton Elton 27 februari 2017

  Spelar du fortfarande på tipset minsann? Efter ditt tre år gamla textmässiga brandtal angående spelindustrin? Tsk tsk…

  • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 27 februari 2017

   Även i den texten – som alla gärna får läsa igen – så slår jag fast följande:
   ”Att titta på fotboll eller hockey är så tätt sammankopplat med att följa ett eller flera spel om sina pengar för många. Jag försöker att inte ytterligare förstärka den kopplingen i de få plattformar jag har.
   Men o: jag hycklar. Hur många gånger har jag inte förbannat ett vackert fotbollsmål vid femrycket en lördagseftermiddag för att jag chansspikat Cardiff på mitt reducerade 24-kronorssystem? Hur många kvällar på sportredaktionen har inte gått mycket snabbare när man har ett litet Topptips att hålla i handen genom kvällen?”
   Jag lär fortsätta lämna in mindre Stryktips om lördagarna och inför varje säsong slänga iväg en 50-lapp på vem som ska bli skyttekung i allsvenskan (2016: Mathew Rusike, 3 mål), men Pirkt.se ska försöka eliminera dessa ur rapporterna.

 2. Fantastiskt Fantastiskt 27 februari 2017

  Att spela på skyttekungen i Allsvenskan är riktigt svårt- eftersom dom som går bra innan sommaren alltid försvinner i fönstret.. man borde fan få pengarna tillbaka när detta uppstår.

  Spelade på Antonsson ifjol och ja han försvann ju, annars hade mina typ 20 ggr pengarna varit i rätt ficka..

  • Fantastiskt Fantastiskt 27 februari 2017

   Det jag vill säga med detta är att du borde avstå att spela på denna kategori eftersom det är för dåliga odds sett till förutsättningarna enligt mig.

   • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 27 februari 2017

    Den 50-lappen är förstås lagd för nöjes skull (att kunna stoltsera med det usla omdömet att ha trott på a] Mathew Rusike och b] Henrik Larssons förmåga att ”få igång” anfallare) och inte utifrån någon långsiktigt strukturerad ekonomisk kalkyl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *