GIF-Levanger 5–1: Lars Ohlys penis och Akombo Ukeyimas förstatouch

Vad har vi här? En anrik 1600-talsmålning som fångar ljuset från en vedugn?

Nej, det här är bilden som förkunnar att Pirkt.se åter är Pirkt.se.

Denna lördagseftermiddag tillbringade jag i en stiltjekopp (motsatsen till en bubbelkopp) i ett nedsläckt badrum med Sundsvalls Tidnings sändning från  GIF Sundsvalls möte med  ett lag från den norska andraligan i Ljusdal.

Det kan vara så att det ligger en Lars Ohly-penis begraven här, det är för mörkt och pixligt för att slå fast, och vet ni? All eventuell CSI-teknik som skulle kunna ägnas åt ett fruktlöst letande efter en eventuella penispixel måste riktas åt ett annat håll.

För ur den lilla GIF-mässiga gottpåsen som var 5–1-segern över Levanger så skulle jag framför allt vilja ta med mig den lilla Jonathan Morsay-pralinen som föranledde Linus Hallenius 4–1-mål; när den rappfotade talangen drar två-tre norrmän och skapar sig ett friläge ur intet.

Det ser ut att vara något av det mest flyfotade en GIF-spelare gjort sedan Emil Forsberg fick se AIK-backen Per Karlsson att se bortkommen ut på ett sätt jag bara sett honom vara på ICA Maxi Solna annars*, men det går knappt att urskilja då Mittmedias tv-kamera sitter ungefär sextio icke-inzoomade meter bort.

Man ser bara mest att det går undan, att bollen dras förbi två-tre man och att målvakten fläker ut ett ben och räddar avslutet – men man vill ju se läckerheterna i detalj!!!

Man vill ju se ett gäng CSI-tekniker stå och trängas runt en dator, zooma och zooma och zooma och till slut trycka på den magiska »make it sharper«-knappen.

Och… ja, det är väl det vi har internet till:

Nej, det går faktiskt att få till en gif på dragningarna, om vi tillåter oss att inte vara så jäkla pixelkänsliga (samtidigt som Mittmedia inte är så väldigt upphovsrättskänsliga):

morsekodgif

Kanske var det tur att målvakten räddade avslutet?

För nu vet jag inte hur det ser ut med nederländska scouter per capita i Hälsingland, men ifall det funnits någon Leo Beenakker-figur på plats i BL Arena samtidigt som Morsay dribblat sig igenom till ett fullskaligt drömmål – ja, då hade ju Giffarna, lex Zlatan mot Moss 2001, kunnat tappa honom på uppstuds.

Och nu när vi ändå släppt de bildmässiga kvalitetskraven och bara helt sonika antagit att Mittmedia inte kommer att skicka saltade fakturor för upphovsrättsbrott så kan vi väl unna oss att ta en titt på en av Romain Galls allra första bollberöringar i en medelpadsk matchtröja:

gallblåsangif

Det där sker alltså i själva bollmottagningen.

Hinner ni med?

gallblåsangif2

En liten dutt inåt, för att sedan flika in bollen i en och samma »Chippen« Wilhelmsson-influerade rörelse och tunnla motståndaren.

Är det här den bästa debut-touch som ett GIF-nyförvärv gjort sedan Akombo Ukeyima hoppade in på IP och – med den självklarhet som det anstår en skytteligaledare i »afrikanska Champions League« – direktskarvade några uppspel med en internationellt osande bestämdhet som fick ett lika sällsynt som upprymt sorl att mullra upp mot norra berget???

Jag tror banne mig det.

Om jag blev lite positivt överraskad av den knappa förlusten mot Sirius (mina förväntningar på den startelvan var oerhört låga) så gav det här kanske inga svar men flera trevliga indikationer på att det kanske kan bli roligt det här.

Jag står ju fast vid att truppens utformning tarvar att flera spelare verkligen blommar ut under säsongen – endera för första gången (Morsay, Gall, nye Kristinn) eller för andra (Hallenius, gamm-Kristinn och… i viss mån Dennis Olsson?) – och den här träningsmatchen visade framför allt att det kan finnas ordentlig utblomningspotential hos flera av de här spelarna.

Efter matchen öppnade dessutom Joel Cedergren upp för att hämta in ytterligare »ett… eller kanske två« namn och då känner jag 1) att jag har en tanke om vilka det kan röra sig om [mer om det senare, kanske!!!] och 2) att man kanske inte ska behöva oroa ihjäl sig innan seriestart.

[Min gamla tjänst som kunde tillhandahålla enkätfrågor, typ »VAD TYCKTE DU OM MATCHEN?«, har börjat applicera penisförstorarreklam intill enkäterna, så den som vill uttrycka sin åsikt gör det med fördel i kommentarsfältet istället.

Och visst hade vi det trevligt senast, efter Sirius-matchen, då fullskaligt vev utbröt???]

9 reaktion på “GIF-Levanger 5–1: Lars Ohlys penis och Akombo Ukeyimas förstatouch

 1. Google är ju ganska smarta när dom marknadsför reklam.. oftast dyker ju det upp reklam på vad du precis googlat på…?

 2. Viss besinning kan vara gott, inte bara donatas utan även en viss Löfgren gjorde väldigt gott ifrån sig i träningsmatcher vill jag minnas.

  • Ja, vintern 2010 kan ju folk faktiskt ha tänkt ”om Erik Löfgren hinner med Kennedy Igboananike iförd långkalsonger så kan man bara tänka sig vad han kan göra när vårvärmen kommer!!!”. Men den vårvärmen kom då aldrig.

   • Ja det gjorde jag iaf. Undrar vad sockerstek-ek gör nuförtiden? Har han gått på tyngre grejer som flambera med konjak måntro?

    • Nu var det ett bra tag sedan jag träffade Ek, men mången är ju de unga sockerstekare som förlorat sig i konjaken. Stekandet av de där söta, sockrade cocktailtomaterna, som ser så ofarliga!, ut är ju de facto en inkörsport till tyngre gjutjärnsvevande.

 3. Morsay har ett helt sjukt steg med bollen han. Dags förhandla om det kontraktet snarast. Bättre signa upp han än värva en eller två spelare till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *