Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fredagens skärmdumpar

Idag är det fredag och jag förstår att vissa blir på det här humöret, redan när man stämplar ut från sitt jobb eller sin skola–

fredag

–men för egen del blir jag framför allt på ett väldans skärmdumparhumör!!!

En sak som jag reflekterade över när jag surfade mig in på DN.se var de väldiga likheterna mellan att som ungdom ha flyttat ifrån sin hemstad och att som populist ha utsetts till amerikansk president.

trumpputin

Det är inte i många situationer jag kan sätta mig in i hur tankegångarna går i Donald Trumps megalomaniska fascistskalle, men här kan jag ändå tänka mig att han stör sig över att allting måste bestämmas så in i minsta detalj. Precis som när man – som utflyttad ungdom* – får ett Facebook-meddelande från sin mor där hon undrar ifall hon kan »ringa dig mellan 21 och 22 på torsdag kväll«.

Det är väl bara att ringa och testa!!!, tänker man, men nej – allt ska planeras in i minsta detalj; som vore telefonen fortfarande någonting fast som man satt och väntade intill.

*= Jag kommer att räkna min annalkande 27-årsdag som en cut off point när det gäller min ungdomlighet. För visst är det något med siffran 27 som bara osar vuxendom???

Och på tal om samtal:

oartigt

Jag skäms inte för att berätta för er och Anna Kindberg Batra att jag dagligen trycker bort minst ett samtal från ett okänt nummer som alltid – alltid, alltid, alltid – visar sig tillhöra någon telefonförsäljare som vill jämföra mitt elavtal eller sälja på mig någon företagsförsäkring.

Om det dessutom vore så att dessa telenasare en gång vuxit fram ur en ideologi som bedrivit etnisk rensning och att dagens datum, 27 januari, var ett minnesmärke över denna ideologis hemskheter – ja, då hade verkligen inte tagit samtalet.

Det om detta.

Om sisådär fem år så kommer jag att kliva ut i ett arbetsliv med vad jag tror kommer att vara ett helt okej CV, som lär innehålla bland annat fotbollsspelande på elitnivå (där själva truppmedlemskapet måste se bra ut på papper, men låta sämre när antal superettaminuter ska rabblas upp på intervjun!!!) och journalistik på vad som åtminstone just nu* räknas som etablerade mediehus.

*= Men ge det några fler SVT Opinion-debatter med »journalisten« och Avpixlat-vevaren Jan Sjunnesson om ifall man kan »lita på medierna« så vet man aldrig.

Oavsett: jag tror det kommer att kunna se någorlunda starkt ut.

Men så ser man den här rubriken:

juholt

Och har vissa råd att utelämna partiledarposter i sina så höjs ju »starkt CV«-ribban några snäpp.

Till sist tyckte jag den här autentiska skärmdumpen var så pass intressant att den får stå okommenterad, som en liten uppmaning inför helgen:

grismitturb

3 kommentarer

  1. hog hog 28 januari 2017

    Är det hetaste spåret alltså att vi ska signa en mexikansk grismitt?

    • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 29 januari 2017

      Eller en läcker Alexis Mendiola-figur som springer ett 400-metersvarv på under två minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *