Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Subkultur: utebliven

Här lämnar man sin portals kommentarsfält öppet för rörligt Urban-material och noterar direkt – nästan ögonblickligen!!!, som i realtid!!! – hur en trogen kommentator höftskjuter iväg en lika pixlig som uppskattad Urb-gif™ innan hen snabbt följer upp med en textad Urb–Joel-video via något luddigt online-videoprogram som till och med gått under min radar.

(Och då tycker jag mig ändå vara en av den medelpadska fotbolls-meme-kulturens allra sugkraftigaste slamkrypare.)

Så man loggar vid gott mod ut från sin portals instrumentbräde för att gräva ner sig i en tentapluggsbunker; helt övertygad om att vid återkomsten mötas av en hel flora nya Urb-gifs™, inskickade i en sån strid ström att sajten Know Your Meme känt sig tvungna att skyndsamt göra en egen sida för denna nya, rekordsnabbt växande subkultur.

Men icke!!!

Jag tackar Fantastiskt för hens entusiastiska insats, men skickar en syrlig passning till stora den del av Pirkt.se:s anhängarskara som bara är här för det GIF Sundsvall-relaterade; en skara jag som jag tror innehåller en hel del individer från mediebranschen, som i dagens multidigitala landskap borde kunna sno ihop lite snabbt rörligt Urb-material!!!

Nej, det verkar onekligen som att 2017 blir ännu ett år som ensamt dragande åsna av detta tunga ok till portalvagn.

Nåväl. Vad har då hänt medan man grävt ner sig i teorier och perspektiv kring internationella relationer, demokratiska freder och den eventuellt bipolära strukturen som kan uppstå vid fortsatt kinesisk frammarsch??? [Branded content från Ämneslärarprogrammet i Samhällskunskap]

Jo, bland annat har jag ett litet modetips att bjuda på, för den till Stockholm inflyttade norrlänning som vill kunna bibehålla sin närmast medfödda folklighet:

termoskaffe

Förse dig med en gammal kåsa av klassiskt Skogsmulle-snitt, som du bär som en utombordare på tunnelbanan tillsammans med en gammal sponsrad termos av företagsjulklappsmodell från, typ, Sunds Defibrator.

Och på tal om medhavd kaffetermos så kapslar den här The Onion-rubriken in stora delar av min personlighet–

manonion

–när mina klasskamrater vandrar iväg mot Pressbyrån på rasten – kluckande av kollektivt skratt, delande ett ögonblick!!! – medan jag sitter kvar och krånglar med att få upp ett lätt läckande termoslock med snabbt småkladdiga fingrar.

 

Jag vet också att GIF Sundsvall har hunnit dra igång med 2017 års träningssäsong. I samma veva kan vi konstatera att Giffarnas nya spanske andratränare inte fick genomleva en dag i medelpadsk fotbollsmiljö utan tjurfäktningsreferens, då Tommy Naurin direkt slog fast för Sundsvalls Tidning att spanjoren »tog tjuren vid hornen« redan på första träningen.

 

Sedan sist så har också min gamle lagkamrat i GIF Sundsvall, andramålvakten Stefan Lagergren, blivit klar för IFK Timrå. Och den stora grejen är ju inte att den före detta superettanmålvakten nu spelar som mittback i division två. Nej, den är att vid presentationen av »Lagga« så lanserar IFK Timrås marknadsavdelning dubbeltröjposeringen:

lagga

Han har alltså – som jag förstår det – redan bortatröjan på sig medan han håller upp sin nya klubbs hemmatröja. Visst är det ett nytt drag?

 

Nu ska jag återgå till min lilla pluggbunker för en sista dag innan lördagens – ja, ni läste rätt: lördagens!!! – tenta.

Jag öppnar, naivt nog!!!, upp kommentarsfältet för eventuella svar på frågan ifall Pirkt.se äntligen har löst sitt plattformsproblem, där vissa skärmdumpade bilder inte varit synliga i mobiltelefoner? Portalen har nämligen lyckats lokalisera ett alternativt skärmklippningsverktyg i mediehusets dator.

2 kommentarer

  1. Jimmyl Jimmyl 13 januari 2017

    Bilderna syns numer i min mobil, en iphone6! Tackar! ??

    • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 13 januari 2017

      IT-avdelningen tackar för snabbt klargörande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *