Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

»Jag vill bara smaka«

Jag bytte mobilabonnemang vid årsskiftet och i ett nafs försvann också mitt autogirade Spotify-abonnemang. Sedan dess har jag dag för dag skjutit upp pånyttförskaffandet, mycket på grund av jag tänkt att det innefattar en viss byråkrati; något jag skyr som pesten.

Jag är en egenföretagare som får kalla kårar varje gång ett brev adresserat till mitt företag trillar in i brevlådan. Jag har i detta nu ett brev från Skatteverket uppställt mot en spegel i hallen; ett brev som med största sannolikhet bara innefattar ett årsbesked över intjänade pengar men som jag förhåller mig till så som Frodo förhåller sig till det allseende, ständigt övervakande Sauron-ögat. Det liksom ilar in i märgen varje gång den lilla rutan med brevets avsändare får syn på mig.

Men i dag kom The XX nya album ut och nu kan jag inte längre vara den här människan, när jag ber om att få låna Tildes inlogg:

michaelblunt michaelblunt2

Jag var slutligen tvungen att falla till föga och sätta mig in i anförskaffandet.

Men vet ni? Att på nytt införskaffa Spotifys betallösning tog på riktigt ett klick med musen.

Det var nästan så att jag fick något folkpartistiskt ömt i blicken när jag tänkte på den fria företagsamhetens inneboende godhet.

[Slut på Branded Content]

Det känns som en Spotify-vår, det här. Utöver nämnda The XX, vars skiva jag nästan kan blindhylla efter att ha golvats av de två släppta singlarna, så ska ju också Annika Norlin släppa nytt i inledningen på februari och jag undrar ifall hon någonsin varit i sån textskrivarform som när hon smattrade ner texten till sin singel Snooza???

Lågmäld anti-arbetslinjen-propaganda kombinerat med ett fokus på de där flyktiga, lyckliga icke-stunderna i vardagen; det är ju för mig som att inmundiga en Andy’s Mouth Surprise öronledes.

 

Ta fram kameran så att vi minns den här stunden
Så att vi aldrig minns nåt annat
Så att det här finns kvar
Så att när vi tänker på dom här åren
och hur dom var
Att det är det här vi minns

Inte när vi står på scenen
eller får ett pris
eller står i kepsar vid Akropolis
Jag vill ha kort på när det inte händer någonting
Allt som händer i det

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *