Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Snabbtyck: Stefan Silva till Palermo

Jag hade långtgående planer på att sammanställa pjäser och regler till ett imaginärt Urban Hagblom-schack.

(Tänk er att Urban sitter och spelar mot Superettan-döden, lyfter på den minsta ytterpjäsen och frågar »var får jag flytta den här?« och Superettan-döden svarar »ett steg utåt, till Åland, men annars bara nedåt i hierarkin«. Visst hade det varit något???)

Men denna lynniga Stefan Silva-flytt, som offentliggjordes nyss, kullkastar den tilltänkta spelplanen – och påverkar inte minst Urbans finansiella manöverutrymme i detta påtänkta schackparti.

(Sedan är det inte en icke-försvårande faktor för en hobbyanalytiker att ha en tenta hängande över sig.)

Kring själva Silva-flytten så kan vi ju konstatera att det är lite oroande att offensiven nu bara består av en ljumskskadad och osedd islänning, några lokala ynglingar och en 25-årig division 2-värvning – men samtidigt måste man tillstå att det är mycket, mycket glädjande att kunna ankelskaka en klubb på fem miljoner kronor för en 26-åring som satt på ett utgående kontrakt och som avverkade hösten med en moloken »ta mig till Israel«-uppsyn.

För det här måste betyda att Urban Hagblom nu har pengar över att spendera.

(Den tenta-förskonade individ som vill komplettera GIF-gif-utbudet med en som föreställer hur Urban Hagblom slänger sedlar omkring sig får hemskt gärna göra det i kommentarsfältet nedan.)

UPPDATERING:

Har Pirkt.se:s någonsin känt sig mer levande än när en trogen kommentator följer uppmaningen och bidrar till (den totalt sett alldeles för torftiga) GIF-gif-floran???

Signaturen Fantastiskt har bistått med denna Urb-gif (en kategori gifar som, i den här takten!!!, snart har en egen flik på Giphy.com):

urbpengar

Den kan ju, enligt gängse gif-standard, på sin höjd anses +++-välgjord (PIXLARNA??? URBANS RÖDLÄTTA HUD???), men bara faktumet att någon via kommentarsfältet bidrar till floran är på riktigt +++++-roligt för portalen.

Och tänk vad roligt det vore om GIF Sundsvall kunde bli allsvenskans GIF-lag i fler än en bemärkelse under 2017? Jag ser en framtid innehållande en gif-gif-tumblr, ja, kanske en hel webb-subkultur!!!

Det vore hemskt roligt ifall fler internetkrigare skulle välja att använda sina smattrarfingrar för den goda sakens skull; det vill säga genom att göra Urb-gifar.

4 kommentarer

  1. Fantastiskt Fantastiskt 9 januari 2017

    Se länktips..
    Urban får ju in cashen som Euro nu så det kändes passande.

  2. Fantastiskt Fantastiskt 9 januari 2017

    Ja jag är inte stolt över mitt alster, nästa blir bättre :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *