Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

GIF intresserade av ÖSK-kaptenen

ra%cc%8aput

GIF Sundsvall är ett för snällt fotbollslag.

Och sportchefen Urban Hagblom har identifierat en spelare som skulle göra laget betydligt tuffare att möta: 29-årige Robert Åhman-Persson.

– Vi är i dialog med hans rådgivare, säger Hagblom.

 

När det isländska rivjärnet Runar Mar Sigurjonsson såldes och den defensive bollvinnaren Lars Krogh Gerson skadade sig så ställde GIF Sundsvall allt som oftast upp med ett innermittfält bestående av knappt 70 kilo tunge Erik Granat och 22-årige Smajl Suljevic, som fram till i juli i år aldrig hade gjort mer än 11 sammantagna minuter i allsvenskan.

Och klubbens truppbyggare Urban Hagblom erkänner att laget saknade lite tuffhet under hösten – något han tar i beaktning när han sätter ihop truppen inför 2017.

– Så är det. Det handlar inte bara om på matcher utan att du behöver också ledarprofiler sex dagar i veckan på träning.

Det var för lite av det i höstas?

– Ja. Du hade Rúnar som inte gjorde det vokabulärt, men som kunde springa och sänka nån för att markera för hela gruppen att ”nu är det för dåligt”. Vi har en bra grupp med högt i tak, men det är ingen optimal situation ifall du har en trupp med 22 svärmorsdrömmar. Du ska ju ha åtminstone nån som du tycker är lite dum.

Jag vet en som jag tycker är dum och som finns tillgänglig på marknaden, efter att hans kontrakt har löpt ut: det är Robert Åhman-Persson. Har du tänkt på honom något?

– Mycket, säger Urban och skiner upp i ett lurigt leende.

Har du varit i kontakt med honom?

– Vi är i dialog med hans rådgivare, så mycket kan jag säga. Hans personlighet och egenskaper gör att vi sju dagar i veckan skulle välkomna Robert Åhman-Persson till Sundsvall.

29-årige Robert Åhman-Persson slog igenom redan 2007 i AIK och har sedan dess representerat danska Viborg, Malmö FF, AIK igen och de senaste tre säsongerna har han varit ordinarie på innermittfältet i Örebro SK. Nu har kontraktet med ÖSK löpt ut och GIF Sundsvall har anmält sitt intresse, men även den allsvenska nykomlingen Sirius ska ha anmält sitt intresse för den Uppsala-uppvuxne mittfältskämpen. Åhman-Persson själv har heller inte uteslutit en fortsättning i Örebro och enligt uppgifter ska 29-åringen själv vara öppen för att söka sig utomlands.

– Sedan får man vara realist också. Det är inte så att klubbarna står på kö efter en snart 30-årig halvdan allsvensk spelare, sa Åhman-Persson till Nerikes Allehanda i somras, apropå sin kontraktsituation.

I GIF Sundsvall har både Robin Tranberg och sommarvärvningen Mauricio Albornoz lämnat klubben under vintern, vilket gör att det medelpadska innermittfältsbeståndet just nu bara består av nämnda Suljevic, Granat och Krogh Gerson – samt den nya offensiva pjäsen Kristinn Sigurdsson, som för tillfället går ljumskskadad.

Om Urban Hagblom får som han vill så ska denna fauna av mittfältsnamn spetsas till genom en värvning av Örebro SK:s just nu kontraktslöse lagkapten.

Tidigare under dagen gjorde GIF Sundsvall klart med säsongens tredje nyförvärv, då det blev klart att David Myrestam återvänder efter flera år i norska Haugesund.

En kommentar

  1. Fantastiskt Fantastiskt 29 december 2016

    RÅP vore ju ett kap, väljer han oss skuttar jag av glädje

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *