Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SMAKPROV: Urban Hagblom väntar på David Myrestam-besked

_mg_1556

Julen är kommen, men Urban Hagbloms mobil försätts inte i flygplansläge.

I dagarna kommer ett ja eller ett nej från David Myrestam.

– Det vore en viktig pusselbit att få in, säger GIF Sundsvalls sportchef.

 

Det står bara en bil på parkeringen framför den barack där GIF Sundsvalls sportsliga administration håller till, och det räcker egentligen med en titt i klubbens för närvarande något tunna spelartrupp för att förstå att Volvon tillhör Urban Hagblom.

För när hela fem spelare lämnat och bara två tillkommit (oprövade anfallaren Samuel Aziz och den isländske mittfältaren Kristinn Sigurdsson) så innebär det bråda dagar för Giffarnas sportchef, ända in på självaste juleaftonen.

När Pirkt.se träffar Hagblom för den långa, årliga jaha–hur–fan–går–det–här–då-intervjun har han telefonen mot örat – och under hela sittningen så vibrerar och låter den med jämna mellanrum.

Men efter att ha slängt ett öga på mobilen så trycker han bort samtalen, gång på gång på gång: för det står inte rätt namn på displayen.

– Jag väntar ett svar idag som… jag vill ha. Då skulle jag kunna fira jul.

Gäller det David Myrestam?

– Ja. Jo. Så är det. Till dig kan jag säga det.

Han ska svara ja eller nej?

– Ja. Vi har haft en bra dialog, men en förändring i det här arbetet är att det nu tar mycket längre för spelare och rådgivare att ta beslut. De vill hålla dörrar öppna, precis som vi. Förut kunde man sätta sig vid ett förhandlingsbord i ett par timmar, sen tog man varann i näven och sen var det klart. Nu kan det ta tre månader.

Efter över en månads dialog så ligger nu ett sista slutbud på den förre GIF-ytterbackens bord; nu ska han alltså bara svara ja eller nej.

– Ambitionen är att det ska bli klart före jul. Men sen kan det ju dyka upp saker som gör att det blir senare. Men vi är beredda att vänta.

Och Umeå-sonen, som fyller 30 i april, skulle i första hand återvända som en tilltänkt partner till Marcus Danielsson i mittlåset.

– Det vore en viktig pusselbit att få in. Vi ser honom som en mittback och vi ser det som ett intressant utvecklingssteg för David att kliva in i den rollen. Sedan kan han spela ytterback sju dagar i veckan och där är han i toppklass, men vi ser en spännande framtid med honom som mittback i vårt sätt att spela.

Så det blir inte flygplansläge på mobilen på julafton?

– Självklart har du ju alltid telefon och mejlen med dig. Inget flygplansläge.

Om det blinkar till från David Myrestam, då svarar du – även under Kalle Anka?

– Då svarar jag. Jo.

 

[Detta får ses som ett smakprov inför den längre Urban Hagblom-intervju som är tänkt att publiceras i mellandagarna, där nya aktuella namn, på såväl spelare som på assisterande tränare!, kan komma att avslöjas och där Urban Hagblom betygsätter sig själv för 2016 års säsong – och berättar vad han ska göra för att nå toppbetyg under 2017.]

En kommentar

  1. Klubb Garba Klubb Garba 25 december 2016

    Vilket scoop! Keep the gryta kokande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *