Milstolpe: avklarad

Känslan när man får sitt första mejl från presschefen på Almega AB, där de uttrycker sin »bedrövelse« över hur man framställt bemanningsföretagen i ens ledartext (som går i dagens pappersupplaga av Länstidningen Östersund):

ska%cc%88rmavbild-2016-12-09-kl-11-18-22

Av alla de oskulder man blivit av med – jag tänker framför allt på de tre stora: den sexuella, den alkoholrelaterade och självmålsoskulden – så är det nog denna (argt mejl från mellanchef på Almega-oskulden!) som fått en att må bäst.

10 reaktion på “Milstolpe: avklarad

 1. Ska man inte kunna något om ekonomi eller om bemanningsföretag om man som journalist ska skriva om det ämnet? Du är som ett naivt barn som tänker högt. Företag är onda och skatten ska helst vara 100 %

  • Hej Pinno. Var i texten skriver jag att företag är onda per se? Det jag kritiserar är giriga företag som betalar 4000 kronor i månaden till ungdomar som är centrala för hela mångmiljonindustrin. Jag tycker att företag – hur goda eller onda de än anser sig vara – ska betala ut skäliga löner och ha kollektivavtal. Det kan väl ändå inte vara kontroversiellt?

 2. Dom totala skatteinkomsterna ökade efter alliansens skattesänkningar, men hur det gick till är något du aldrig kommer att greppa för du tror man kan öka den hur mycket som hellst utan negativa konsekvenser.

  • Enligt Svenskt Näringslivs synnerligen opartiska ekonomer (obs: skämt!!!) så ökade de totala skatteintäkterna, enligt LO:s chefsekonom Ola Pettersson så minskade de totala skatteintäkterna drastiskt (http://www.svd.se/sankta-skatter-har-gett-mindre-till-valfard): ”Resultatet är att skatteintäkterna, som finansierar den offentliga välfärden, mätt i fasta priser minskade med 5 000 kr per person mellan 2006 och 2013. Resurserna till välfärden har alltså inte ökat, utan minskat”, summerar han.
   Konjunkturinstitutet slog i våras fast (http://www.konj.se/publikationer/special-studier/specialstudier/2016-03-01-dagens-skatter-kan-inte-finansiera-ett-bibehallet-offentligt-atagande.html) att rejäla skattehöjningar är direkt nödvändiga för att Sverige ska kunna ”bibehålla sitt offentliga åtagande”.
   Man kan ju förstås välja att tro på Svenskt Näringslivs lobbyism i exakt alla frågor, men då tycker man snart att gemene arbetstagare tjänar på tok för mycket i Sverige och att vi måste sänka lönerna för att de stackars företagarna ska kunna göra vinst och… ja, där är i alla fall inte jag i mitt tänkande.

   • Ditt drömsocialistiska samhälle kommer aldrig fungera igen. Staten kommer inte kunna sysselsätta en hel befolkning utan vi behöver nya företag om vi ska kunna rädda miljön, hjälpa människor på flykt etc. Socialism har man testat åtskilliga gånger, men det har aldrig funkat i praktiken utan har lett till svält, förtryck etc. Tex vårat vänsterparti är väldigt förtjusta i Kuba, men sanning är att folk var nära att svälta ihjäl och flydde i risiga båtar till USA för att inte dö. Det var inga båtar som gick i andra riktningen, vad tror du det beror på? När man tog makten så avrättade man hundratals oliktänkande bara för att man kunde. Det finns fortfarande representanter i vår riksdag från V som fortfarande ser Kuba som ett föredöme och det tycker jag är tragiskt. Kommunism/socialism har orsakat fler dödsfall de senaste 100 åren än någon annan politisk åskådning.

    • Man får väl lov att konstatera att jag gick in i den fällan själv, ty att ”förespråka sjysta villkor” för arbetare är och kommer alltid vara att mjuggförespråka full on stalinism.
     Replikskifte:
     Galen kommunist som älskar folkmord: ”Jag tycker att Idol-deltagarna, som bland annat uppträder och fyller Globen, vilket genererar ungefär 10 miljoner kronor i rena publikintäkter för TV4, borde få mer än 875 kronor i veckan för sitt heltidsarbete.”
     Rimlig liberal: ”VARFÖR FÖRESPRÅKAR DU ETT SYSTEM SOM OUNDVIKLIGEN LEDER TILL SVÄLT OCH FÖRTRYCK??? TA AVSTÅND!!!”

  • Hej Mathias. Min mejladress står under min byline, såväl på webben som i papperstidningen, så du hade alla möjligheter att kontakta mig, men du valde att mejla Länstidningens chefredaktör och dess chef för ledarsidan.
   De svarade, som jag förstår, på ditt mejl – som var riktat till dem. Så jag förstår inte… riktigt… vad jag ska ”skämmas” för?
   Nästa gång jag uttryckt mig kritiskt kring hur dagens arbetsmarknad ser ut så får du gärna mejla ditt bemanningsföretagsförsvarstal till mig om du vill ha svar från mig.

   • OK, så ledarsidan i LT är en insändarspalt där ansvarig utgivare och ledarredaktion inte står bakom publicerade texter? När jag har tankar om en ledare skriver jag till ledarredaktionen.
    Skämmas ska du för din slarviga insändare och din raljans med mitt meddelande på din blogg. Det är ohederligt. Jag är fortfarande inte arg, bara bedrövad. Det krävs mer än en larvig bloggare för att göra mig arg.

    • Hej igen.
     1) Du mejlade till redaktionen. Redaktionen svarade dig. Det var det jag menade var helt i sin ordning, medan du klampade in och skrev om att jag borde skämmas för att inte jag svarade på ditt mejl?
     2) Vem i allsin dar har påstått att du är arg?
     3) Du får dessutom gärna utveckla vad du menade med ditt mejl. Angående min text, som alltså handlade om Musikerförbundets kamp mot produktionsbolaget Fremantle Media, så skrev du att LT ”deltar i spridningen av den osanna vulgärbilden av bemanningsbranschen”. Jag vet att ni bedriver ett rejält satsigt lobbyarbete, men du rabblade ju (i ditt mejl) bara massa fakta om bemanningsbranschen – mot en text som handlade om facklig kamp mot ett produktionsbolag. Almega-lobbykanonen verkar felriktad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *