Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ett orots finger i fredagsluften

Känslan när Samuel Aziz blir klar för ens klubb och man tittar in på hans spelarprofil och räknar ihop att han gjort 54 mål på 61 matcher i division två:

ronexalterad

Men känslan när man sedan börjar plussa ihop 25-åringens statistik i division ett, superettan och hans två enda inhopp i allsvenskan och får det till ynka 4 mål på 44 framträdanden, samtidigt som man inser att denne oprövade Aziz och Stefan Silva just nu utgör hela anfallsbesättningen, samtidigt som Peter Wilson ännu inte kritat på:

ronarg

 

Ingen kommer att bli gladare än jag om Samuel Aziz gör succé i GIF Sundsvall i allsvenskan, men nog är det väl rimligt att känna en viss skepsis kring uppstudsnypandet av en snart 26-årig anfallare som aldrig levererat på högre nivå än på det serietrappsteg där även Ahmed Khreis och hockeyspelaren Oskar Nordlund från Ånge öst in mål.

Speciellt i det här läget, när varje investering måste vägas på finkalibrerad guldvåg för att väga upp för sommarens kvalitativa urlakning, så känns det – milt uttryckt – inte helt hundraprocentigt att det ännu inte presenterats något namn som man vet att man kan lita till på allsvensk nivå.

För vet ni vem som också lyckats imponera på ett novemberprovspel i GIF Sundsvall, när alla ordinarie spelare slappnat av och mentalt sitter på ett charterplan till Thailand? Nej, inte Hitler, men väl Erik Löfgren. Så missvisande kan de avslagna novemberträningarna vara, att till och med min enkla, okarismatiska fotbollsperson för en vecka kunde kännas kittlande och intressant.

Den som gjort sin googlingsläxa vet också att Samuel Aziz har provspelsimponerat förr. 2012 ska en då 21-årig Samuel Aziz provtränat till sig ett kontraktsförslag med självaste Crystal Palace – efter att ha blivit upptäckt då han imponerade storligen under ett provspel för Kettering Town i den engelska sjundedivisionen!!! Det blev till slut aldrig något permanent i den engelska andradivisionen, provspelskvaliteterna till trots!, utan säsongen som följde så skrev Samuel Aziz på för LB07 i division 1 södra där han gjorde två mål på hela säsongen. Förra vintern var han i Iran och imponerade på två olika provspel, efter att ha brutit kontraktet med Landskrona i division 1.

Jag säger inte att Samuel Aziz är en provspelsorienterad hästskojare och jag säger inte att jag hade gjort ett montage där jag klippt in Urban Hagbloms ansikte i en hästauktion med en flamländsk sol-och-vårare ifall jag hade haft tid (men kanske!!!); jag bara höjer ett orots finger i fredagskvällen.

 

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *