Den fejkade rårisskandalen som skakar allsvenskan

Igår basunerade Aftonbladet ut en artikel om en ung man som tänkt »vara lite nyttig« och koka sig lite råris – när han fick en klassiskt obehaglig överraskning:

Inget märkligt i själva nyheten, bara en klassisk rårisskandal i en kvällstidning, men som vän av allsvenskan i allmänhet och GIF Sundsvall i synnerhet så hajar man onekligen till.

På grund av bilden.

Är inte den nyttige råriskokaren »Daniel Rojas«…

… oerhört lik en viss Stefan Silva i GIF Sundsvall?

Jo, efter vad som i denna mediala guldålder får kategoriseras som gedigna efterforskningar (en »ÄR INTE HAN VÄLDIGT LIK STEFAN SILVA?«-fråga på twitter) så fick vi svaret. Denne »Daniel Rojas« var inte bara lik GIF-anfallaren – han var Stefan Silva:

Vad vi ser ovan är alltså, tack vare Guldspadevinnaren Pontus Mobergs googlekunskaper, den faktiske Stefan Silva på orginalbilden, sittandes intill Tysklands-proffset och vännen Nabil Bahoui.

Imorse vaknade svenska folket alltså upp till ännu en uppdagad Egor Putilov-skandal – och till att Sveriges största mediehus fått dra tillbaka en utbasunerad rårisnyhet.

En sökning på denne mystiske »Daniel Rojas« och hans fejkfamösa råris ger fortfarande en träff:

raris

Men vid klicket tar det numera stopp:

tillbakadrag

Och Pirkt.se vore (på gott och ont) inte Pirkt.se om vi inte sökt Aftonbladet för en kommentar. Men där satte de publicistiskt ansvariga ner foten och varken fotbolls- eller rårisvärlden kommer således inte få svar på följande frågor, som skickades till tidningen mejlledes:

steffesilv

Men Pirkt.se kan på egen hand presentera följande komprometterande bevis kring den fejkade rårisskandalens uppsåt; bara dagar innan GIF Sundsvalls ödesmatch mot Jönköpings Södra i den allsvenska bottenstriden.

Precis som i måndags natt, efter den första debatten mellan Hillary Clinton och Donald Trump, då hashtaggen #TrumpWon sades ha blivit viral via strategisk propaganda från ryskt håll…

trumpwon

… så ska det här, enligt källor, vara resultatet av en sökning på var hashtaggen #StefanSilvaRårisSkandal hade sitt ursprung under tisdagen:

jsodra

Fotnot: Pirkt.se borde ha sökt uthängde råriskokaren Stefan Silva, men artikelförfattaren har hemtenta.

7 reaktion på “Den fejkade rårisskandalen som skakar allsvenskan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *