Vadå »hitta på«?

Igår var Tilde och klippte sig på lokal. Jag följde med och fick i fyrtiofem minuter hänge mig åt något av det ljuvligaste väntelivet har att erbjuda, nämligen läsa läsarfrågor till spirituella ledsagare som säger sig ha kontakt med andevärlden.

Och inte bara det. För en sedan länge flintifierad individ så vilar det ju en tjusning i att bara få röra sig i en frisörsalong:

Den här portalen är i en sådan teknologisk framkant att det redan för flera år sedan etablerades en »Snapchat först«-policy, vilket förvisso gjort portalen flerfaldigt prisad, men vilket också medfört att nästan alla rappa spaningar som görs i farten bokstavligen försvinner ut i en eter som bara ögnas igenom av människor från en relativt snäv vänskapskrets. Det ni ser ovan är ett första försök att sammanfläta de två kanalerna.

Jag brukar inte fnysa åt och förminska Tildes känslor – det är, tror jag, inte förenligt med bra partnerskap – men efter frisörbesöket var jag faktiskt tvungen; när hon förklarade att man »känner sig så ful när man sitter där framför spegeln med nytvättat hår som bara hänger«.

Du har inte varit med om en riktigt tryckande, närmast elektriskt laddad tystnad innan du har betalat över 500 kronor för att plötsligt sitta och titta dig själv i spegeln efter att någon dels blött (alltid dåligt!) och sedan dragit bak (oförlåtligt!!!) ditt hår, så att du sitter där, glåmig i det starka ljuset, och ser alla de svagheter du dagligen försöker dölja – med hårgeléer, sidokamningar och genom att välja vindstilla gångvägar – fullödigt exponerade inför blicken från en hårprofessionell individ som just har frågat vad man vill »hitta på«.

Om jag någonsin skriver ett par memoarer så ska dessa kanske ta sitt avstamp där, under de skälvande sekunder då man inte hade en aning ifall frisören skulle våga säga något eller om hen också – precis som sina kollegor, alla sugna på att få fortsätta mjuggnagga dessa sorgliga tesar för 500 kronor gången! – bara skulle låtsas som ingenting.

Så »nej«, fick jag säga till Tilde, »du vet ingenting om hur det är att sitta i en frisörspegel med nyblött hår«.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *