NÅGORLUNDA-LIVE: Övergångsfönstrets sista dag

Där var klockan tolv.

Det spelar nu ingen roll vad Urban kan ha fått span på för bänkad allsvensk individ där på andra sidan glasrutan.

CAT

Det svenska fönstret för att låna eller för den delen köpa spelare är stängt.

Det är dock, som sagt, fortfarande möjligt att plocka in kontraktslösa spelare – men den listan på namn med gratislirare (som publicerades nedan någonstans) fick inte några sprinklersystem att sättas igång jämte ens gomsegel, direkt.

Men låt oss för all del hoppas att Urban har någon kontraktslös spelare på lut.

För med en så här pass rent numerärt tunn trupp – vi kan inte ens fylla en matchtrupp med allsvenskt minutmeriterade spelare, om jag räknat rätt? – kan vi ju inte gå in i höstrusket.

Och då ska vi inte ens börja tala om hur kvalitetsförlusterna vid tappen av Runar Sigurjonsson och Pa Dibba inte direkt, ehum [utrymme för att harkla upp en och annan hårboll], vägs upp hundraprocentigt av att Giffarna hämtar in Mauricio Albornoz och Joel Enarsson.

Nej ni.

Jag vet inte jag.

Jag vet inte alls jag.


Dalkurd hemma 20 november. Brrr…

– T


Nej. Jag ger upp.

Mitt supporterskap har väl sällan känts mycket deppigare än nu, när jag den senaste halvtimmen suttit på golvet och surfat runt på olika allsvenska storlags hemsidor för att se ifall de inte basunerat ut att de lånat någon bänkspelare till Sundsvall.

Men nej: det kommer inte att hända.

Jag hade egentligen givit upp långt tidigare då jag gav mig ut och planlöst cyklade runt, runt, runt och lyssnade på Emil Jensens sommarprat (som jag kan rekommendera) i tron om att ingenting mer skulle hända i GIF-väg, sedan Urban berättat om den konkreta bristen på Besara-alternativ.

Men så släpptes Shpetim. Och då tänkte jag ändå… att något var tvunget att hända.

Men icke. Vi får väl hoppas på en serieomläggning till sjumanna, eller åtminstone göra oss ordentligt beredda på ytterligare en ångesthöst av stora dimensioner.


När nån israelisk klubbchef ringer in ett rejält Stefan Silva-bud med trettio minuter kvar av fönstret:

13059540_10154112566638996_549354698_n


De här sista skälvande timmarna är så pass intressanta att Mittmedia får sina anställda att begå Facetime-tyck om Shpetim Hasanis Degerfors-flytt hemma i de egna vardagsrummen.

Pirkt.se vill inte vara sämre. Så här ser det ut i mitt vardagsrum, 45 minuter innan fönstret slår igen över Urbans klämda tassar:

urberik

Det här är ett nydanande »Photo Booth-stillbilds-tyck« och det berättar allt som behöver berättas om den här kvällen ur GIF-hänseende. Det krävs år av Tyra Banks-övning i anti-smize för att kunna förmedla så mycket uteblivna övergångar-smärta – den smärtan!!! som så många har försökt skildra, i långfilm efter långfilm!!! – med hjälp av bara ett par ögongipor och några tidiga rynkor.

Till höger noterar ni att till och med hushållets katt ser orolig ut; som om hon vet att någonting inte står rätt till.


Mitt i detta medelpadska vakuum av tass-sittande stiltje slår Umeå FC, som tappat tätkänningen i division 1 norra, till med en värvning från Dynamo Kiev.


Flash i går: Ny optikerkedja öppnar i stan.
Flash i dag: Ny gymkedja öppnar i stan.

Hur svarar frisörerna?

– T

Vi har en alltså timme dryg kvar på ett mycket viktigt övergångsfönster, men det troliga är att staden Sundsvall imorgon vaknar upp till noll nya mittfältare/anfallare – men en ny frisörsalong.

ÖVERLAGD TASS-SITT?

Kontraktslösa spelare får man väl, vad jag vet, plocka på sig bäst man vill av även efter den 11 augusti.

Kanske är det så att Urban är så kall att han vackert sitter på tassarna i afton för att han vet att han är dagar ifrån att kunna nypa åt sig en lösdrivande Alexander Jacobsen-figur i dagarna?

För… någonting måste väl in? Jag kan inte nog betona hur akut jag tycker det rent numerära behovet är. Jag får det till 16 man i truppen, om man räknar bara de spelare som gjort en enda allsvensk minut i år???

En sexton man bred trupp tar du nätt och jämnt hem en Lucia-pokal i Sporthallen med.

DRÖMSCENARIOT:

Jag dagdrömde om det tidigare under dagen om att Malmö FF – dessa välgörare som har en rent överjordisk allsvensk trupp och som med största sannolikhet kommer nöta ner IFK Norrköping på det långa upploppet, oavsett vilka bänkspelare de släpper ifrån sig och som tidigare släppt ifrån sig såväl Pawel Cibicki (J-Södra) som Felipe Carvalho (Falkenberg) på lån – skulle kunna tänka sig att släppa ifrån sig Erdal Rakip till ett desperat Giffarna, där 20-åringen gått in från start på innermittfältet i varenda match.

Nu… känns det som att det är en lösning av den digniteten som måste hinnas med, i denna den elfte timmen!!!, för att det här fönstret ska kännas någorlunda godkänt.

Jag, just nu, när jag står vid mitt lilla GIF-ritbord och försöker pussla ihop hur det här ska gå ihop under hösten:

CharlieTappatDet


Kalmar (av alla jävla klubbar) värvar anfallare!

Där slår Kalmar – vars forwardsuppsättning stoltserar med Måns Söderqvist, Lumala Abdu, nye balten Karim Benz… f’låt: Henri Anier, Papa Diouf och David Elm! – till och värvar en ny anfallare.

Åtvidabergs 23-årige center Mahmoud Eid är klar för klubben.

Och GIF Sundsvall står inför höstavgörandet med… tre anfallare; en av fint allsvenskt snitt, en 32-åring som gjort ett allsvenskt mål i år och en 23-åring som närmast uteslutande lirat U21-fotboll det senaste halvåret.


Blicka mot Solna?

AIK:s ledning har hanterat det här övergångsfönstret som ett parti Football Manager. De har hämtat in den förre Bundesliga-stjärnan Chinedu Obasi på ett fyramånaderskontrakt och nu idag nöp de också, som i förbifarten!, den gamle Häcken-yttern John Chibuke på en lika kortsiktig lösning.

Det borde väl ha öppnat upp släpputrymme för Björn Wesström och kompani?

Med tanke på de goda och etablerade förbindelserna mellan AIK och Giffarna – bara nu i år har lånelösningen med Noah Sonko Sundberg gjort alla parter helnöjda och glada – så vore det väl inte helt otänkbart att Urban tillåts använda någon AIK-reserv som brandskum i elfte timmen?

Eller?

Anfallaren Marko Nikolic, född 1997? Lika unge innermittfältaren Christos Gravius?

Eller – om en får drömma – Johan Blomberg, som bara startat ett par matcher under Norling?

Äh, vad fan vet jag; jag fattar ingenting av det här fönstret.

Jag vet bara att något närmast måste in – och det inom två timmar.


Dags att plocka fram Pokébollarna.

Nu måste han väl ha någonting att veva med i budgetväg, Urban? Med alla dessa miljoner som trillat in för Jocke Nilsson, Runar och Pa samt det löneutrymme som dessa tre plus Shpetim Hasani (som flyttade hem från Polen förra sommaren och säkert hade en hygglig månadslön) öppnat upp så borde det väl finnas finanser nog till en liten, liten utsvävning?

Det är, för att tala Urbémon (en spelprototyp jag fortfarande letar köpare till), dags att plocka fram en Urbéboll ur hölstret.

13874880_10154371650258996_1510208328_n

Sen behöver den inte riktas åt Pontus Engbloms håll – men åt något håll där det står en kvalitativ offensiv spelare och lurar.


Vad är det som händer???

Shpetim Hasani, truppens just nu näst bäste forward?, lämnar för spel i Degerfors i superettan.

Nu måste något vara på väg in. Jag vägrar tro något annat, om inte Urb skakat tass med förbundet om att lägga om höstens allsvenska matchande till sjumanna.

Känslan just nu:

michaelgifDet blev betoning på »någorlunda« där i denna lajvrapport, när flickvänner skulle mötas upp och middagar skulle ätas.

Och så fort man vänder bort den stora strålkastaren från Urban Hagblom – ja, då är det tydligen inte skoj att hålla på längre, för denna dramaqueen.

För Fotbolltransfers.com berättar Hagblom nu att han drar sig ur mittfältsjakten; att ingen reservplan sätts in nu när Nahir Besara valde Örebro istället:

Skärmavbild 2016-08-11 kl. 17.54.16


När Pirkt.se:s anonyma korrespondenter sugkopps-klamrar sig fast vid GIF Sundsvalls kanslifönster för att se vad som händer där inne, tills att nån paragrafryttare till kanslist ringer polismakten:

trumpklätter


FLASH:

14001700_10153716172966806_146011826_o

Min gamle tränare Anders Högman, som tog över Giffarna hösten 2005 och var nära att rädda laget kvar i allsvenskan, syns här på torget, tack vare bild från uppgiftslämnare.

Nanne sedd på Norrlandsgatan, Högman i Stenstan: är det på tränarsidan det händer???


En god vän uppmanade mig just att ringa Urban med följande motivering:

Om det inte tutar upptaget så är det sparken.


Klart: Besara till Örebro – vad gör Urban nu???

Där var Nahir Besara presenterad som ny ÖSK-spelare.

Samtidigt i Sundsvall:

receipt

Urban Hagblom tittar på kvittot från Norrlandskällar’n och noterar att Besara valde Loka till bjudlunchen, istället för att dricka måltidsdryck.


4 månader är väl perfekt då hans kontrakt ändå hade gått ut efter denna säsong, så lär vi ha goda chanser att förlänga om han gör ifrån sig godkänt!

Vart är våran mittfältsvärvning kan man ju dock undra, blir ingen rolig höst om det skulle vara färdigvärvat nu.

— Pontus

Ja, det är nog en klok lösning, precis som med Marre Abborn. Men att kalla den fyramånaderslösningen för långsiktig var att stretcha begreppet något, från min sida.


Vilka mittfältare finns tillgängliga, undrar ni?

Här har Fotbolltransfers.com sammanställt en lista över vilka kontraktlösa fältare med allsvensk koppling som kan sista-minuten-snappas upp av en desperatare sportchef:

mittfält

När det börjar vattnas lite i gipan av namn som Christer Youssef (som inte satt ner en tass på allsvensk mark sedan 2012) och King Gyan (den lynnige HBK-ghananen vars korsbandsskadade knä knappast skulle kunna få stå som borgensman för ens ett litet torp i Norrlands inland), ja, då är det illa.


bradåligt


Såg Nanne gå på Norrlandsgatan i Stockholm, måste betyda att Giffarna är på väg att göra ett tränarbyte?

– Jocke

Är framtidens fotboll äntligen kommen till Medelpad???

Nej, jag tror Nanne vill stanna i Hammarby och detta av en anledning; på grund av att han, precis som alla andra, är spänd på att se fenomenet Claes Hellgren få en snart 30-årig Pa Dibba att pressa ner sin hundrameterstid till tio blankt.


Inför ett NHL-inspirerat tak för kreativa snidare!!!

GIF Sundsvall har i dagens trupp bara en enda kreativ, central mittfältssnidare (Smajl Suljevic, om man räknar väldigt snällt), men ändå kommer den kreativa mittfältssnidaren Nahir Besara hamna i Örebro SK – som redan har tre utpräglade, centrala snidare (Nordin Gerzic, Astrit Ajdarevic, Daniel Nordmark).

Jag brukar inte vara rädd för att uttrycka politiska åsikter på den här portalen och här kommer ytterligare en: Pirkt.se är en portal som står upp för en kreativ mittfältssnidar-socialism.


Jag gillar att flest har röstat på att värvningen av Joel Enarsson är »långsiktig och klok«, även om det (vilket jag inte visste när jag skrev formuleringen) handlar om ett fyramånaderskontrakt.


Snart lär Joel Enarsson prata med Mittmedias webbteve.

Han får säga nästan vad som helst – men han får inte jämföra sig med en världsstjärna.

benzebenz

Kan det gå bra för den 25-årige balten Henri Anier efter ett dylikt uttalande?

Den estländske landslagsmannen säger alltså det här efter att han gjort två mål på 20 matcher för Dundee United, två på 14 för Motherwell och ett på 16 för norska Viking.

Det skulle kännas som en stretchning om den gode Henri uttryckte likhet vid den gamle Öster-balten Ingemaar Teever.


Även på dagar då övergångsfönster ska klappa igen behöver man äta lunch.

När jag kommer tillbaka vill jag ha in åtminstone nåt förslag på en drömvärvning i kommentarsfältet.

Eller ett lunch-span från Storgatan. Eller en anekdot om Chris Cleavers te-vanor.

Någonting!!!

Scrolla ner och bidra nu, medan jag går och microvärmer en deppigare matlåda.


Klockan är nästan lunch och vi har ännu inte begått meme-debut i någorlunda-lajv-premiären. Det är oförsvarligt svagt av en portal som så gärna skyltar med hur nere den är med kidsen.

Här kommer en kring Urban Hagbloms känslor för Nahir Besara just nu:

urb2


Besara allt närmre Örebro

Jahaja: där kom nyheten om att Elfsborg kallar till presskonferens vid fyrarycket.

Det lär av allt att döma vara Daniel Gustavsson som ska in, vilket betyder att Örebro med all sannolikhet ersätter honom med Nahir Besara.

Det är ett dominospel som är upplagt, där vi hoppas att Urban lyckas peta ner mer än en enda liten Joel Enarsson-bricka innan dagen är över.


Äntligen en live-rapport!!!

Urban sågs dela en quesadillas med Delfino på Allstar före lunchrusningen. All lunchpeng gick till Besara? Giffen på väg bort?

– David

Jag är inte rätt individ att bedöma sanningshalten i detta, men efter att ha sett Delfino svassa förbi mig – glatt visslandes efter en 3–1-seger till Gefle på deras nya betongborg – så skulle jag å det starkaste opponera mig mot en värvning av den reklamfinansierade låtsaskraken:

delfino


Inte för att ge mig in i hela nationaldagskonflikten mellan nye förbundskaptenen Janne Andersson (som verkar tycka att de tre delarna i Ajax-triangeln ska vara »passa«, »rör dig« och »hitta perfekta C-moll i ›FJÄLLHÖGA NORD‹ vid konan«) och Astrit Ajdarevic, som talade som en framtida presidentkandidat på nattens presskonferens efter Japan-matchen, men…

FA-AN om jag ser Joel Enarsson stå med näbben stängd under The Confusions »Det är här vi står idag« mot Hammarby hemma på måndag.


Pirkt.se har fått Mittmedia-cred!

joel

Historia skrivs! Det här har mig veterligen bara hänt en gång tidigare; då Freddy Adus agent öppnade för spel i Giffarna förra vintern!


Språkskola: Nyp eller tass-sitt?

Det finns två internationellt vedertagna begrepp under ett övergångsfönster.

När ett spelarnamn dyker upp i flödet är det kutym att leta sig in i närmsta gruppchatt för att skriva spelarens namn följt av endera »NYP [sportchefs namn], NYP!«, om man vill att spelaren ska värvas, eller »TASS-SITT NU, [sportchefs namn]«, om man vill att spelaren ska lämnas därhän.

Så här har det sett ut i min gruppchatt på sistone, när Giffarna letat såväl anfallare som innermittfältare:

nypurb

Vi hittar alltså totalt 81 »NYP, URB«-uppmaningar – och ändå har vi bara kunnat inkassera Joel Enarsson från IFK Norrköpings U21-lag.

Låtom oss hoppas att det nyps någonting mer. Det finns bevisligen potentiella namn (mer eller mindre sannolika) i somrigt omlopp.


Måtte inte Urban helt ha surrat fast sig runt Nahir Besara. Tänk ifall Daniel Gustafsson-till-Elfsborg-värvningenunder de sista timmarna, Besara kritar för ÖSK – och så sitter Urban där…

12324919_10153934029253996_1358840904_n

… med domnande nävar efter en hel dags tass-sittande.

Nej, jag tror och hoppas att där finns en b-plan, om det så bara är ett simpelt brandskums-lån.


Jag hade förstått hemsidestiltjen om matkassen i fråga hade haft en avokado synlig i topp. Men lite kvisttomater, nån vanligt fullkornsfri spaghetti och några trötta citroner?

Kom igen nu.


En dryg kvart efter att den tilltänkte anfallsfrälsaren är i land så toppar den här nyheten fortfarande GIF Sundsvalls hemsida:

fotbollskassen

Det måste vara en grönjävligt fin matkasse, det där.


Titt’ vilken uppmärksamhet var och en av kommentarerna på den här portalen får.

Jahapp, idag är dagen då arbetsproduktiviteten kommer närma sig noll desto närmare vi kommer fönstrets stängning (f5-knappen är redan utnött). Jobba in en Rúnar-ersättare nu Urban!

– David

Nu vill jag ha rapporter, fabricerade eller ej, från spanare längs Stor- eller Köpmangatan. Jag vet att alla GIF-spelare alltid äter lunch där (det är allt de uppdaterar om på sociala medier), så före tolvrycket vill jag att den första rapporten ska ha trillat in.


När du tänkt prata om att ditt nyförvärv Joel Enarsson inte spelat så mycket på sistone, men så börjar reportern (som har järnkoll på den norra U21-serien) gaffla om »ELVA MÅL PÅ ELVA MATCHER«:

18rd7jJoel Enarsson har under säsongen, enligt min snabba huvudräkning, gjort elva mål på elva matcher i U21-allsvenskan Norra.

Det är siffror man inte skojar bort.

Jag har alltid gått i god för U21-seriens kvalitet.

(Aldrig har jag gått på en U21-match på Skytteholm, sett en 35-årig Vasalund-spelare jogga omkring i en AIK-tröja och gått hem och skrivit ett inlägg med rubriken »LÄGG NER SKITEN«)


FLASH: Joel Enarsson klar för GIF Sundsvall

– Vi tackar Joel för hans insatser i IFK och önskar honom stort lycka till i framtiden, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson, enligt Norrköpings Tidningar.


Uppdatering: Jag vet inte jag, men jag tror att Nahir Besara (det tidigare Turkiet-proffset som jag hela tiden antagit varit utom Urbans plånboksräckvidd) kommer att välja Örebro SK.

Men! Om inte Daniel Gustavsson går till Elfsborg i dag (http://na.se/sporten/fotboll/inspark/1.4155461-skoldmark-om-besara-vi-har-hort-oss-for-) så kanske ÖSK drar sig ur Besara-affären? De har ju redan okristligt många kreativa mittfältsspelare i Närke-regionen redan.

Och är den 25-årige mittfältaren så slug att han åker hela vägen till Medelpad för att näbbdra Urban på en bjudlunch??? Har han mage till det???


Nahir Besara???

More like »Nahir Besvara Urbans Mejl Med Kontraktsförslaget Nu«, am I right???

highnote

Jag borde förstås stänga ner den här någorlunda-lajven – den som kommer att rapportera från det som händer i GIF Sundsvall under övergångsfönstrets sista öppna dygn – direkt, men det har jag inte hjärta till.

Folk därute törstar efter att veta ifall Nahir Besara väljer Örebro SK istället, ifall May Mahlaungu sitter i en helikopter från Sydafrika och ifall Johan Nikula är på väg för att beställa en kung pao extra stark på thaivagnen.

Allt, alltså verkligen allt!!!, hade jag tänkt rapportera om under den här supersatsningen, som är något så nytt och världsunikt som ett blogginlägg som är tänkt att uppdateras flitigt under dagen.

Jag har satt mina medelpadska spanare längsmed hela Storgatan och Sebastian Rajalakso ska inte kunna gå på Synsam utan att ett flyttrykte ska snurras igång*.

*= Vem som är på väg att lämna Sundsvall, Sveriges och kanske hela Nordeuropas mest optikertäta stad, skulle inte passa på att nypa sig ett par farväl-bågar???

Den här supersatsningen är, trots alla externa span-resurser, i allra högsta grad beroende på läsarinteraktion – så om ni hör, ser eller tycker något så gör ni bäst i att passa på att ge utlopp för detta i kommentarsfältet.

För det är ju nämligen så att det här kan vara den sista dagen på den här sidan november som en GIF-intresserad individ kan koppla av och tillåta sig spekulera skojfriskt.

För blir det bara Joel Enarsson (som jag räknar som klar) in, ja…

… då lär vi kunna ha ett par ångestladdade månader framför oss.

9 reaktion på “NÅGORLUNDA-LIVE: Övergångsfönstrets sista dag

  1. Jahapp, idag är dagen då arbetsproduktiviteten kommer närma sig noll desto närmare vi kommer fönstrets stängning (f5-knappen är redan utnött). Jobba in en Rúnar-ersättare nu Urban!

    • … Urban sågs dela en quesadillas med Delfino på Allstar före lunchrusningen. All lunchpeng gick till Besara? Giffen på väg bort?

  2. 4 månader är väl perfekt då hans kontrakt ändå hade gått ut efter denna säsong, så lär vi ha goda chanser att förlänga om han gör ifrån sig godkänt!

    Vart är våran mittfältsvärvning kan man ju dock undra, blir ingen rolig höst om det skulle vara färdigvärvat nu.

  3. Vad finns det för konkreta rykten (motsägelsefullt?) nu när Besara-affären blåstes av? Alexis Mendiola bör väl ingå i kategorin kreativ snidare? Finns det någon islänning som behöver en språngbräda ut i centraleuropa? Blir Tobbe äntligen blir klar?

    Pirkt, i egenskap av expert, vilken är din bedömning att truppen fylls på en med en startspelare på mittfältet före midnatt? 60-40? Räcker Gerson, Tranberg, Sulan, Granat och Albornoz på mitten och att vi istället bör förstärka mittbackspositionen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *