Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hagblom överens med två klubbar – mittfältare och anfallare på väg

Pa Dibba är klar för Hammarby och sedan tidigare har GIF Sundsvall tappat EM-mittfältaren Rúnar Mar Sigurjonsson.

Klubbens sportchef Urban Hagblom är på god väg att ersätta duon och har fått två bud accepterade – på en mittfältare och en anfallare.

– Ja, en Pa-ersättare och en Runar-ersättare, säger Hagblom.

 

På torsdag stänger det svenska övergångsfönstret och för GIF Sundsvalls sportchef är arbetsdagarna just nu långa och intensiva.

Sedan tidigare har klubben dels tappat EM-spelaren och mittfältsmotorn Runar Mar Sigurjonsson till schweiziska Grasshoppers, fått ett par spelare skadade och tappat Noah Sonko Sundberg till OS – och på måndagen presenterade anfallaren Pa Dibba som klar för tabellkonkurrenten Hammarby.

Men Urban Hagblom har en ersättare klar i tankarna, berättar han:

– Ja.

Går det att säga någonting mer?

– Nä… Det är lite tråkigt, men du vet hur det är.

Han utvecklar dock:

– Vi har en ambition om att vi ska vara i mål med två spelare under det här transferfönstret, säger han till Pirkt.se på måndagskvällen.

En mittfältare och en anfallare?

– Ja, en Pa Dibba-ersättare och en Runar-ersättare.

Är du överens med två olika klubbar?

– Ja.

Men inte med spelarna?

– Vi är inte överens med spelarna än, men vi hoppas bli det väldigt omgående.

Pa Dibba skrev på för Hammarby inför säsongen 2017, då hans kontrakt GIF-kontrakt löpte ut, men lämnar alltså klubben redan nu i augusti månad, då Stockholmsklubben köper loss honom.

Och Hagblom är, efter en relativt lång förhandling, nöjd med affären:

– Vi är… väldigt nöjda. Jag hoppas och tror att Hammarby är nöjda, eller de är det ju. Och jag hoppas det blir bra för Hammarby och jag hoppas innerligt att det blir bra för Pa Dibba.

Var det svårt att komma överens?

– Det är en viktig spelare för Sundsvall och det fick ju Hammarby betala för, säger Hagblom.

När du fick veta att Dibba skrivit på för Hammarby inför nästa säsong – var det då självklart att inleda diskussioner om att sälja honom?

– Allt har ju ett värde, men när man hittar dom parametrarna så är det ju… en spelare som har bestämt sig för att lämna en klubb är ju sällan en spelare som presterar bra, säger Giffarnas sportchef och utvecklar:

– Vi har gjort allt som står i vår makt för att hitta en framtida lösning. Men när vi inte gjorde det så gällde det att hitta en så bra lösning som möjligt omgående.

Nästa måndag möts klubbarna på Norrporten Arena – och det finns ingenting i avtalet med Hammarby som säger att Dibba inte får spela i grönvit tröja mot sitt förra lag då:

–  Nej. Sen kan det ju finnas… eh, en klokhet från Hammarby, utifrån att det ändå är en människa… och ska hans första match i Hammarby bli en mot hans klubb där han varit i sex år?, frågar sig Hagblom.

Men det finns inget skriftligt om att han inte får spela?

– Nej, så får man inte göra. Du får inte tvinga en människa att inte göra sitt arbete. Du får inte säga att en spelare inte får spela. Sedan kan ju klubbar vara kloka med varandra.

2 kommentarer

  1. Hugo Hugo 8 augusti 2016

    Intressant, tack Erik! Känns skapligt ändå men matchformen på de spelare det ryktas om verkar osäker.

  2. Petter Jonsson Petter Jonsson 8 augusti 2016

    Intressant om det i en övergång går att få avtala att köpeskillingen ska bli högre om han spelar en vidd match. Tex om Hammarby får betala extra 1.000.000 kr om han används i detta möte. Går det att vara så konstruktiv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *