Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Avslöjar: Han ersätter Dibba

Skärmavbild 2016-08-08 kl. 21.45.41
Foto: Kamraterna.net.

GIF Sundsvall har identifierat sin ersättare för Pa Dibba.

Och spelaren själv ska ha valt en Sundsvallsflytt.

Enligt Pirkt.se:s uppgifter värvas Joel Enarsson från IFK Norrköping.

 

Joel Enarsson värvades till Norrköping från degraderade Mjällby inför förra säsongen och fick göra en start och tolv inhopp under guldsäsongen, men i år har speltiden i den regerande mästarklubben varit minimal för 23-åringen.

Den senaste veckan har anfallaren, vars kontrakt går ut efter säsongen, fått tillåtelse att träna med den allsvenska tabelljumbon Falkenberg – men på måndagen kom beskedet att det inte blir någon flytt till Halland för Enarsson.

– Det blir nog tyvärr inget med Joel, utan han kommer nog att välja någonting annat, om jag är rätt informerad, sa Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson till Fotbolltransfers.com.

Enligt samstämmiga uppgifter till Pirkt.se är det istället till Sundsvall som flyttlasset går och där är den rivige anfallaren, som gjorde två allsvenska mål på sju matcher för Mjällby under hösten 2014, tänkt att ersätta Pa Dibba som djupledshot i Giffarnas anfallsbesättning.

Besara mittfältslösningen?

Tidigare under måndagskvällen gick Sundsvalls Tidning (efter en dag så tom på GIF-nyheter att Pirkt.se-redaktionen kände sig nödgad att agera) ut med uppgifter om att den klubblöse mittfältaren Nahir Besara, som förra våren gjorde succé i Hammarby, ska ha flanerat längs Storgatan – intill en klubbrepresentant.

Urban Hagblom kommenterade dessa uppgifter på det här bevingade sättet, till Sundsvalls Tidning*:

Jag kan inte kommentera vad fotbollsintresserade Sundsvallsbor tycker sig se och inte se.

Inte heller Pirkt.se kan verifiera vad Nahir Besara gjorde i Sundsvall (de ska ha en grönjävlig indisk buffé längst upp på Storgatan, och vi talar om en Måndagsjazzen-kväll; så nog kan det funnits andra anledningar att åka upp från Södertälje), men vi kan åtminstone gififiera hur det kan ha sett ut när ST:s* källor fick span:

18mi4v

*= Eller »Sporten« eller »Mittmedia« eller vad de nu vill bli kallade. Tidigare i somras Twitter-hänvisades det till Sportbladet som »Sveriges största sportredaktion« och då började det omgående käbblas från allsköns Mittmedia-chefer om att de, Mittmedias gemensamma sport!, nämligen var den allra största i Sverige.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *