Knäskada stoppade Steindorsson

Han fick börja på bänken för första gången förra helgen och mot Djurgården fanns Kristinn Steindorsson inte ens med i matchtruppen.

Det kritiserade spetsförvärvet dras med en känning i knät.

– Vi ska titta på det till veckan, säger GIF-tränaren Roger Franzén efter 3–1-segern borta mot Djurgården.

Nitton GIF-spelare var uttagna i matchtruppen till bortamötet mot Djurgården på Tele2 Arena, vilket betydde att en skulle bort – men få trodde nog att namnet som skulle saknas på bänken skulle vara Kristinn Steindorssons.

Men islänningen kom aldrig ut till uppvärmningen och fanns inte med i laguppställningen. Det handlade dock inte om ytterligare en petning av den isländske stjärnan (26-åringen fick för första gången under säsongen starta på bänken senast mot Helsingborg) utan om en skada.

– Han har haft en känning i knät under veckan. Han har ju en opererad menisk sedan tidigare, så det kan vara någonting där som håller honom borta. Vi får se hur länge, förklarar Gif-tränaren Roger Franzén.

Kan det handla om en längre frånvaro?

– Nej, jag tror och hoppas att det inte blir det. Vi ska titta på det till veckan och få ett beslut från det medicinska teamet och får se vad som händer.

Franzén fick dessutom se AIK-lånade mittbacken Noah Sonko Sundberg kliva av redan efter tre minuters spel. Och manfallet i centrallinjen – där Rúnar Már Sigurjonsson sålts till Grasshoppers och där Robin Tranberg åkt på en axelskada – oroar.

– Vi har ju en ganska tunn trupp och det är klart att Noah hade varit borta oavsett – nu är det olyckligt om han är skadad, vi önskar ju att han får åka till OS givetvis – och vi har ju Tranberg borta också… så det är klart att vi på vissa positioner är lite tunna just nu, säger Franzén.

Då var det positivt för Franzén att innermittfältaren Smajl Suljevic – som efter en vår med minimal speltid tagit plats i centrallinjen – gjorde sin kanske hittills bästa insats i GIF-tröjan:

– Jag tycker han gjort det bra i två matcher och han växer in i tempot. I dagens match är jag jättenöjd med hur han presterar, både offensivt och defensivt. Han är lugn och trygg med bollen och gör ett gott dagsverke defensivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *