Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Inför Norrlandsderbyt: Guldsvävare och formstarka varvtider

Det är historiskt Norrlandsderby i helgen – och det går bevisligen inte att röra sig i Sundsvalls stad utan att känna av den påverkan som GIF Sundsvall har i stadsbilden.

Jag gjorde två saker under min gårdagskväll i staden.

Först mötte jag upp min vän, vi kan för sakens skull kalla honom Mysmund, på O’Learys i stadskärnan. Vi hade tänkt slötitta lite på Falkenberg-AIK.

Knappt hann man sätta tandraden till sin cesarsalladskyckling innan man kunde se två GIF-profiler med AIK-anknytning, vi kan för sakens skull kalla dem Stefan Silva och Noah Sonko Sundberg, gled in på sportbaren.

Döm av min förvåning när den sistnämnde bokstavligen glider in på bygget – på en tvåfotssvävare i guld.

Just en sådan, som vid en googling 1) verkar heta »airboard« (vilket futtigt namn när tvåfotssvävare finns tillgängligt!) och som 2) verkar vara lämpad åt folk som kallar sig DJ Daddy K.

Det var en mycket stark scen när Sonko Sundberg – ganska snart – lämnade bygget, med svävaren under armen. Hur han ställde ner svävaren på marken i IN-gallerians korridor och sedan – med bara överkroppen synlig genom glasrutan – formligen susade iväg med ett helt likgiltigt ansiktsuttryck.

Det gick inte inte att dra paralleller till den här scenen från Simpsons, där skådisen och miljöaktivisten Ed Begley Jr. fick sig en +++++-känga för sin självgodhet:

Exakt sådär susade Noah iväg – som om hans fotsula kopplades upp mot elektroder på tvåfotssvävaren, som i sin tur kunde omvandla hans utstrålade avslappning till ivägsusande energi.

(Den avslappning som säkert många gånger är honom till gagn, men som senast mot Elfsborg, vid Viktor Prodells matchavgörande 2–1-mål, ledde till det här världsrekordet i U21-serie-mässighet.

En bättre gif-makare hade förstås Rit-Ola-flyttat Sonko Sundberg i en alternativ bana, ut mot Prodell, för att se hur enkelt det där halvfriläget gått att avstyra till åtminstone ett taffligt vänsteravslut. Om man nu inte valt att lufsa snett inåt i planen, för att täcka… passning mot bortre ytan?)

Jag tänkte röra mig mot IP extra tidigt idag, för att lurpassa utanför spelarentrén.

För kan jag få rörligt på Sonkos susande till match i guldsvävaren – ja, då är jag nog ganska klar med mitt livsverk som GIF-bloggare.

För jo: guldsvävaren är bevisligen i aktion på matchdagen. Den här bilden fick jag skickad till mig av en kontakt som satt sig på Norrlandsderby-span vid Vängåvan:

dibbasväv2

Det är, enligt uppgift, Noah Sonko Sundberg (till vänster) och Pa Dibba.

Och:

dibbasväv

Guldsvävaren.

Förlust i dag, efter susande och guldmelerad entré, och guldsvävaren är GIF Sundsvalls gula Kennet Andersson-skor för alltid.

[socialpoll id=”2361207″]

•••••

Även fyra ÖFK-spelare skymtades på O’Learys; fyra nycklar till jämtländsk seger i eftermiddag. De smög in i en mer avskild del av sportbaren, så jag kunde inte se vad som beställdes, men om jag vore dem skulle jag inte våga sätta i mig en klyktattar-tillredd sweetchilipasta med vad som säkerligen skulle visa sig vara en John Guidetti-understekt kyckling.

•••••

Jag gjorde en grej till under fredagskvällen. Jag gick och spelade biljard. Då det var fullt på Downtowns åtta bord (säga vad man vill om Sundsvalls uteliv – man kan ställa sig på Storgatan och snurra 360 grader och se sammanlagt två personer – men inom biljardkretsar är det drag!!!) så åkte vi till Nöjeshallen i Nacksta.

Där fanns inte bara ett biljardbord utan även arkadspel (bland annat ett jaktspel som gjort för Jocke Smålännings mjuggskott från höften!), laserkrig och go-karts.

Och vad sa jag om GIF Sundsvalls direkta påverkan på stadsbilden? Syns den inte överallt i Sundsvall, var man än vänder sig?

Jo då.

ericlarsson

Säga vad man vill om att Östersund kommer till derbyt med en form som består av sju tagna poäng av nio möjliga – men en högerbacks varvtid på 15,2 med stor bil skojar man onekligen inte bort.

Jag hade dock gärna sett endera Roger Franzéns eller Joel Cedergrens namn i rodeo-topp. Gärna sett att de trumfat Fredde Lunds tid med omkring 92 minuter – för de har att försöka tämja en frustande, Graham Pottersk bollinnehavs-tjur i nittio plus tillägg i dag.

dropmic

2 kommentarer

  1. Andreas Brolin Andreas Brolin 22 maj 2016

    Hoppas att jag löser det där mattetalet som är menat att skilja de mittmedianska textrobotarna från allsvenskans digitala intelligentia den här gången, för jag vill verkligen uttrycka min uppskattning för det fantastiskt underhållande arbete som du gör här.

    • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 22 maj 2016

      Du anar inte hur glad jag blir varje gång nån tar sig förbi robotfiltret. Tack så mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *