Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Swingers [Du, var är Sundsvallsborna?]

roggafras

Gif-cred: Datrik Pokk.

Låt den som inte arbetat 23 av de 25 senaste dagarna kasta iväg den första GIF-krönikan, men befria denne nätt och jämnt tandpetare-över-ögongiporna-vakne stackare.

Om jag hade orkat skriva något så hade jag förstås skrivit om det faktum att bara drygt 3000 medelpadingar ansåg det värt att komma och heja på det lag som tog en 2–1-seger borta mot ett Champions League-lag senast.

Sundsvalls stad kan äntligen stoltsera med en fotbollsmässig produkt – profiler! reella segerchanser! bollinnehav! – och ändå räcker det inte.

Kanske finns det tid och ork för detta senare i veckan, eller så kanske någon som är bosatt i Sundsvall och går på alla hemmamatcher – och inte någon exil-gynnare i Solna socken – kan få kasta den första stenen.

 

Och man ska inte politisera en hemmaseger mot Örebro i onödan… men bostadsbristen är akut, Mehmet Kaplan har avgått – och i Sundsvall sitter en som bevisligen kan bygga ihop saker och ting:

3 kommentarer

 1. Nabaldian Nabaldian 19 april 2016

  Negativt gubbgnäll:
  Svinkallt, låg nästan obefintlig press 10 m framför eget straffomåde, vänsterkanten-Kristinn iskall, Inga omställningar förrän i slutet av matchen, många petiga och rädda om fötterna, farliga bolltapp i början av matchen
  Positiv supporterglädje:
  Målis och backlinje, centrala mf (SigurdJ är inte rädd om fötterna), effektivitet hos Pa (äntligen), SigurdJ:s avslut, en handfull snygga upprullningsanfall, stabila sista 15 min
  Så mycket negativt och ändå seger!!!

 2. Harpa Harpa 22 april 2016

  Publiksiffrorna är onekligen en sorgekälla. Här har vi ett lag som spelar sin kanske bästa fotboll någonsin, och som får göra det framför sin kanske sämsta publik någonsin (?). Som Stockholmsbo kan jag också tyvärr bara heja på från TV-soffan.

  Nåja, något måste man ju göra för att främja siffrorna, och själv åker jag upp med bilen för att se Norrlandsderbyt den 21:a maj. Den matchen är för speciell för att missa.

 3. Benke Benke 25 april 2016

  Ser ju onekligen, och eller låter som om Sundsvallsborna har flyttat till större städer, om man skall tro de bilder som C more kablar ut varje gång det är bortamatch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *