Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kalasläggslistan och Kasslerlistan, vecka 2:

Skärmavbild 2015-11-11 kl. 14.55.06

1. Urban Hagblom (ÅT)

Jag minns få konkreta drömmar från min tidiga barndom, men en var så stark att den etsade sig fast. Den om att en dag få vara med i Bingolotto, i den programdel där upptjackade barn tilläts springa in i ett av Bingo-Berra monterat varuhus och med sina febriga nävar riva ner leksaker, teve-spel och andra barnsliga önsketing i en stor varukorg.

Minns ni den? Man fick allt man pekade på; det var bara att få span på’t och riva ner det i korgen sin.

Det har känts som att GIF Sundsvalls ikoniske sportchef Urban Hagblom, »Mr GIF«, har sprungit runt i det drömvaruhuset hela vintern. En budgetvariant av det huset, förvisso (typ byggställningar från off-brand-kedjorna FEGO och BUPLO och TV-spel från typ IA Sports), men likafullt: Urban har (åtminstone utåt sett) fått allt han riktat tassen mot och bara kunnat vräka ner det i sin lilla allsvenska 2016-korg.

Tänk om man hade haft en rörlig gif att illustrera detta med. Vänta en minut: jag ska bara googla ”Urban+Hagblom+shopping+cart+players+gif”…

Vad sjukt!!! Det fanns!!!

xo4i3

Internet, va! Vilken jävla uppfinning. Tills jag såg den här rörliga gifen har jag trott att internet bara var en fluga, men om det är så här det är tänkt att fungera – att vanligt folk lägger tjugo Imgflip.com-minuter för att bidra till att göra världen lite, lite rikare – så har det ju potential att bli någonting helt fantastiskt.

 

Nu senast lyckades Urban alltså knycka åt sig Stefan Silva – den tidigare FCK-aktuelle och John Guidetti-kopplade (en kombination som får det att vattnas i näbbgipan på den Leo Englund-svältfödde) Stefan Silva! – framför det gläfsande storklubbstrynet på självaste 1 FC Saarbrücken.

Hashtaggen #AdlaUrban har legat och pyrt i de medelpadska viralvattnen under hela vintern, men efter tvåårskritningen med den John Guidetti-kopplade Stefan Silva kan inte heller riksmedia blunda för vad som håller på att hända i det fotbolls-Norrland som Urban så länge i-det-tysta-slitit för:

urbtwitt

 

Självaste John Guidetti vevade alltså ut ett personligt grattis till GIF Sundsvall för »allsvenskans bästa värvning« inför sina 217 000 Instagram-följare; ett sammanhang och ett rampljus klubben varit ute ur sedan den skönsjungande Kevin Walker-hösten 2013.

Och efter de Pirkt.se-avslöjade uppgifterna om att Guidetti ska ha tittat på ett antal Sirius-matcher för att följa sin två år äldre kompis så är det inte helt otänkbart att delar av JG-maskinen syns i Norrlands Huvudstad i sommar.

Ouff, om ändå den här portalen på ett enkelt sätt kunde bjuda på en liten försmak på hur ett sådant umgänge skulle kunna se ut i sommar, i Stefan Silvas nya medelpadska miljö…

Äh, jag testar att söka på hashtaggen #SquadGoals2016.

Vad sjukt!!!:

guldetti

 

 

Fotnot: Detta var en världsexklusiv försmak av den kommande Kalasläggslistan & Kasslerlistan, som efter Stefan Silva-förvärvet tvingades fram av den brinnande aktualiteten i listans Urban Hagblom-punkt. Inom några dagar är listan tänkt att publiceras i sin helhet.

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *