Vill inte komma från nån annanstans

Jag är nu en sån som lyfter på huvar, fyller på spolarvätska och »åker hem över jul«.

Det var nästan så att jag var tvungen att leta fram GPS:en för att inte susa förbi min hemstad. Den nya E4-bron försöker lura en att brassa vidare mot Haparanda, rakt förbi Sundsvall, utan att behöva skänka Norrlands Huvudstad så mycket som en förbipasserande blick.

Kanske är det det folk har gjort, susat förbi, för när jag tillsammans med min farmor tog en sen liten juleklappslov genom stadskärnan så var det tydligt att än fler butiker fått klappa igen sedan jag var hemma sist. Min ömma farmoder fick nästan något vattnigt i blick när vi passerade det som tidigare var Systembolaget; en jättelokal som nu var fördragen med ett Inn-galleria-grönt skynke.

Men en skylt lyste stark i det ihopklappade butiksmörkret: SpecSavers nya gröna neonrackare, intill det som förut var McDonalds (innan de också flydde stadskärnan). Sundsvall stärker därmed – i och med brilljättens utbredning – sin ställning som norra Europas allra optikertätaste stad.

sundsvall

(Sundsvalls kommuns PR-avdelning; jag är här över annandagen. Hör av er.)

(Jag har ännu inte hunnit kolla ifall staden fortfarande också är i Europa-topp när det gäller frisör-per-gathörns-capita. Jag har, av naturliga skäl, tappat kollen på frisörutbuden.)

4 reaktion på “Vill inte komma från nån annanstans

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *