Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hallenius lägenhet ute till försäljning

hallenius1

»En lägenhetsförsäljning i Hammarby Sjöstad gör ingen GIF-vår«, säger ett gammalt  medelpadskt talesätt.

Och faktumet att Linus Hallenius lägenhet i Stockholm ligger ute till försäljning ska inte ses som ett tecken på att han är på väg norrut, menar han:

– Planen är att vara kvar i Stockholm. Om inget annat händer är det ju så, säger anfallaren till Pirkt.se

 

Efter ett tips från en anonym källa kunde Pirkt.se snabbt lokalisera Linus Hallenius lägenhet hos en mäklarfirma, där den ligger ute för visning den 29 november.

Tillträde kommer enligt mäklarfirman att ges »efter överenskommelse« och då Pirkt.se-redaktionen gärna tillåter sig att spekulera så skulle inträdesdatumet kunna vara avhängt när lägenhetsinnehavaren blir klar för en ny klubb och en ny lägenhet – i en annan stad.

Men så är inte tanken, betonar Hallenius.

– Vi har väl tänkt på det ganska länge, att lägga ut den. Vi är ju ute efter ett radhus då vi har fått barn och så, förklarar han.

Så planen är att flytta inom Stockholm?

– Ja… det är det väl. Om inget annat händer så är det ju så.

Det finns radhus i Medelpad också…

– Ja, och de är väl väldigt mycket billigare än här, säger Hallenius och riktar en salva mot huvudstadens ivägskenade bostadspriser innan han åter igen betonar att planen är att flytta inom Stockholm.

Fotbolldirekt.se rapporterade i början av november om att det före detta Genoa-proffset skulle vara aktuell för en flytt hem till Sundsvall och Giffarna.

– Det var första gången jag hörde om det då, när Fotbolldirekt ringde, men det är väl inte konstigt om de hållit koll på mig eftersom jag inte spelat så mycket sen i somras. De har väl hållit koll på mig sedan jag lämnade och hört av sig och kollat läget på somrarna och så.

När pratade du med Urban Hagblom senast?

– Urban hejade jag väl på när vi mötte dem. Sedan innan dess var det nog att jag sprang på honom när jag var hemma på sommarn. Roger Franzén träffade jag senast när jag badade i Sidsjön. Sundsvall är litet: man springer på varandra.

Men ingen kontakt under hösten?

– Nej, nej.

26-årige Hallenius gjorde den här säsongen, hans första i allsvenskan sedan 2008, bara 3 mål på totalt 16 starter och 7 inhopp för Stockholms-klubben. Och under hösten, då Hammarby plockat in både Jakob Orlov och Imad Khalili, blev speltiden begränsad:

– Det är klart att det inte var optimalt. Jag ska väl bara koppla av på semestern nu och ladda inför att nästa säsong ska bli bättre, säger Hallenius.

Själv känner han att det finns goda skäl att nästa säsong blir just bättre. Inför säsongen fick han ordning på de ljumsk- och höftproblem som stört honom och efter matchsäsongen tog slut har 26-åringen opererat ett problem i ena foten (»en inflammation, kan man säga«, förklarar han) som gjort att han under de senaste åren knappt kunnat skjuta ett skott med bredsidan utan att känna väldig smärta.

– Jag har egentligen bara kunnat skjuta vristskott de senaste åren. Och på konstgräs ska man ju egentligen helst rulla in bollarna i mål med bredsidepassningar, säger han.

En sista fråga: har du koll på huspriserna i Sundsvallsområdet?

– De har man väl lite smygkoll på ändå. Men nej: jag har inte börjat kolla på att flytta hem.

Pirkt.se har sökt GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom för en kommentar (via sms förvisso; jag är en arbetande människa som smäller ihop artiklar på lunchen).

2 kommentarer

  1. hog hog 25 november 2015

    Luncharbete uppskattas storligen!

  2. Emil Emil 25 november 2015

    Fortsätt lägga ut krokar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *