Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En eftermiddag

Inblick i en eftermiddag på Pirkt.se-redaktionen:

En utsänd spanare som (oombett) dagligen äter lunch på det centralt belägna bufféhaket Taste of India (så till den milda grad att hans hjärtmuskulatur vid det här laget lär vara chicken tikka-kryddad) får syn på GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom utanför restaurangfönstret.

Hagblom ska enligt källan flanera i släptåg med en ung, för spanaren okänd, man på »ungefär 169 centimeter« som ska ha varit i »20-25-årsåldern« och haft »halvlångt hår«.

Tumult utbryter förstås på redaktionen; den röda lampan vid nyhetsdesken börjar susa och blinka. Nyhetsläge: kod röd. Någon ivrig, oerfaren reporter skriker »Kujtim Bala!!!« rakt ut över redaktionen, varpå ett oroligt sorl utbryter. Jag hyschar snabbt. Nu gäller det att hålla den publicistiska fanan högt och inte gå på magkänsla. Det får inte bli fel. En fryntlig kvinna i övre medelåldern störtar in och vrålar om »extraordinärt allmänintresse!!!« och att »vi har en skyldighet att hjälpa ST identifiera nyförvärven!!!«.

Men nej. Jag håller huvudet kallt och frågar istället grundligt ut ögonvittnet i jakt på fler detaljer. Jag ber honom utmåla en tydligare fantombild; skickar bilder på flera potentiella namn från superettans assistliga som skulle kunna stämma in på beskrivningen. Men nej, nej och åter nej: ingen av de skickade bilderna stämmer överens.

(Han får sig också en liten rättmätig utskällning, min utsände spanare, då han misslyckats med det som förväntas av honom; att åtminstone nypa en snabb bildruta på alla Urban Hagbloms lunch- eller flaneringssällskap under november och december månad. Förra året lyckades vi ju, via påpassliga kontakter, zooma in Lars Krogh Gersons pixliga nuna i profil.)

Jag frågar, månne integritetsvidrigt, åt vilket håll Urban gick – samtidigt som jag påbörjar en intensiv jakt efter en live-kamera som blickar ut över Sundsvalls torg (utan lycka; olyckskorparna som monterat de stående webbkamerorna i Medelpad har fokuserat på Sidsjöbacken och Södra Berget! Som om Urban någonsin skulle ta ett nyförvärv på ett slalomåk!!!). Men Urban gick inte åt torget, förklarar källan, utan ner mot hamnen.

Jag skickar därför ett mass-meddelande i Facebook-chatten, till alla potentiella Pirkt.se-spanare i närområdet:

pirktsse

Hade portalen haft finanser nog att ha kvar sitt CoverItLive-konto hade det här varit ett ypperligt läge att smälla upp en liverapportering med utsända spanare vid väl valda panorama-café-fönster längs Storgatan.

Hur som helst: fortsättning lär följa.

(Om min källa på plats inte lyckas följa upp det här med mer konkret info lär om inte annat hen hängas ut med bild och namn för sin inkompetens!!!)

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *

Tema Mission News av Compete Themes.