Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Chefredaktören om Tranberg-fiaskot

Skärmavbild 2015-11-23 kl. 22.37.14
Så här borde fantombilden ha sett ut.

 

Pirkt.se bryter kontraktet med en av sina korrespondenter i Sundsvall med omedelbar verkan.

Korrespondenten, som internt gått under kodnamnet »Taste Of India-näbben«, får lämna sin tjänst efter att ha misslyckats kapitalt med att identifiera GIF-nyförvärvet Robin Tranberg.

– Signalementet var oförsvarbart svagt, säger portalens chefredaktör Erik Löfgren.

 

Det var kring lunch på måndagen som en källa till portalen, som varje dag (alltså varje) sitter lutad över dagens masala-gryta och spanar ut över Storgatan i Sundsvall, slog larm.

Urban Hagblom, GIF Sundsvalls sportchef, flanerade förbi intill en okänd, fotbollsspelarkompatibel individ; ett eventuellt nyförvärv som enligt källan var »mellan 20-25 år« och »hade mellanlångt hår« och som mätte »ungefär 169 centimeter«.

Spelaren i fråga skulle några timmar senare visa sig vara den sedan förra vintern kroniskt GIF-aktuelle Varberg-mittfältaren Robin Tranberg.

Just precis: den 186 centimeter långe Robin Tranberg.

– Oavsett hur tikka masala-däven man må vara efter en backning på Taste of India-buffén ska man ha som Pirkt.se-korrespondent ha sinnesnärvaro nog att kunna längdbedöma en innermittfältare inom ett femton-centimeters-spann, säger Pirkt.se:s chefredaktör Erik Löfgren.

Till skillnad från etablerade medier, som i veckan försvarade sin publicering av namn och bild på en oskyldigt terroranklagad flykting, så får publicerandet av det felaktiga Robin Tranberg-signalementet följder på Pirkt.se-redaktionen som tar avstånd och ber om ursäkt:

– Vi vill inte bidra till ett medelpadskt samhälle där unga män under 170 centimeter tittas ut och stirras ner och tillskrivs fotbollsmässiga egenskaper. Jag vill även personligen be Robin Tranberg, denne reslige centralgestalt, om ursäkt för att han misstänktes vara en liten menlös flankdribbler. Vi har brutit kontraktet med källan som fick oss att publicera de här uppgifterna. »Taste of India-näbben«, som var hans kodnamn, är inte längre en av Pirkt.se:s oavlönade Storgatan-scouter. Signalementet han gav oss var oförsvarbart svagt, meddelar Löfgren.

– Å hela portalens vägnar vill jag be om ursäkt till läsarkretsen. Visst: allmänintresset för att skicka ut signalementet var skriande starkt, men vi borde haft mer is i magen. Vi får rannsaka oss själva.

Den abrupta uppsägningen påverkar dock inte portalens integritetsvidriga och länstäckande Urban Hagblom-span:

– Vi har fortfarande fullskalig och ständig uppsikt över Storgatan, via andra källor. Simon Skrabb eller någon annan ytter skulle inte ens hinna fundera på att beställa en cappuccino, eller vad nu yttrar dricker?, vaniljfrappe?, på Espresso House utan att det skulle slås på stora trumman på redaktionen.

 

6 kommentarer

 1. hog hog 24 november 2015

  Björkanders data

  183 cm/72 kg

  14 cm från targetlängd, fortfarande obra.

  • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 25 november 2015

   Jag har tagit avstånd!!! Vad mer KRÄVER ni av mig som publicist???

 2. Peter Milton Walsh Peter Milton Walsh 24 november 2015

  Borde inte redaktionen undersöka huruvida Ubbe börjat vandra på Sundsvalls gator med gamla rejäla platådojor a’la Kiss? Bara en tanke som delvis skulle kunna förklara detta debacle.

  • hog hog 24 november 2015

   Det är väl förmodligen den mest uppenbara förklaringen till längdmissen. Dock kan man tycka att man borde märkt att det var två personer som gick bredvid Urban.

   Finns det en diagnos som heter omvänt dubbelseende?

   • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 25 november 2015

    Jag skulle inte utesluta att den här olycksaliga källan lyckats dra på sig en vad man i medicinska termer kallar en omvänd dubbelögdhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *