Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Uppgifter: Yttern aktuell för GIF

disco
Pirkt.se:s nischade silly season-vevare Erik Löfgren.

 

GIF Sundsvall letar nya yttrar.

Ett namn högt upp på önskelistan är, enligt Pirkt.se:s uppgifter, Årets Mål-vinnaren Simon Skrabb.

 

Under såväl 2014 som 2015 var den unge mittfältaren, född 1995, utlånad från finska FF Jaro till allsvenska Åtvidaberg, ett låneavtal som egentligen skulle ha sträckt sig över ytterligare två år – men som bröts då Åtvid ramlade ur högstaserien.

Även Simon Skrabbs finska klubb ramlade ur högstaligan i höst och nu öppnar klubben för att endera sälja eller åter låna ut 20-åringen som sitter på ett avtal fram till 2018.

– Vi ser på olika alternativ för Simon. I första hand letar vi transfer, men om det inte hittas en lösning kan det bli aktuellt med uthyrning på liknande sätt som i år, skriver klubbens vd Niklas Storbacka i ett mejl till Pirkt.se.

Vill fortsätta i allsvenskan

Enligt uppgifter till Pirkt.se är GIF Sundsvall en av klubbarna som visar stort intresse för den finske U21-landslagsmannen, men klubben ska – enligt Niklas Storbacka – inte ha varit i kontakt med Jaro.

– GIF Sundsvall har inte varit i kontakt med oss, men eventuellt med Simons agent, skriver Jaros vd.

Skrabb hade, precis som hela Åtvidaberg, en väldigt tung säsong men avslutade säsongen starkt med mål i de två sista omgångarna. Det sista var ett osannolikt drömmål borta mot Gefle där han liggande i luften skorpionklackade in bollen i det bortre krysset; ett konstmål som han utsågs till Årets Mål på den svenska fotbollsgalan i måndags.

Och Skrabb, som gjorde totalt fyra mål och ett assist i årets allsvenska, vill fortsätta i den svenska högstaserien:

– Ja, det är något vi jobbar för, jag och min agent, sade han när Pirkt.se träffade honom efter prisutdelningen på fotbollsgalan.

Men ingenting är konkret från något håll än, påtalar han:

– Vi har hört mycket intresse och så, men jag har en match kvar med (Finlands) U21 på fredag som jag ska spela innan vi sätter oss ner och ser över de olika alternativen noggrannare och går in mer konkret på olika grejer.

Fjoluson på besök i Norrköping

Samtidigt som Simon Skrabb är ett potentiellt namn in i GIF Sundsvall verkar den isländske mittbacken Jon Gudni Fjoluson vara allt närmre en flytt bort ”från klubben, från stan, från allt”.

GIF-mittbacken ska ha besökt IFK Norrköping under veckan och mycket tyder på att 26-åringen representerar de svenska mästarna nästa säsong.

2 kommentarer

  1. Hog Hog 13 november 2015

    Om det här inlägget kom till tack vare fotbollsgalan så rättfärdigar det galans existens.

    På ett mer filosofisk plan skulle det vara intressant att gå igenom om alla galor som finns tagit över den funktion som forna tiders kyrkbacke (minglet efter gudstjänsten) hade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *