Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

De okända paren bakom stjärnprofilerna

Det är mycket som är svårt att greppa med »författarparet Lars Kepler«.

Deckarförfattarpseudonymen innefattar som jag förstått det två individer, författarna Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril, som är gifta och lever tillsammans.

Och deras tvåsamhet heter Lars.

Jag läste om dessa tu i Svenska Dagbladets kolumn »Min helg« (en veckovis lovsång till konsumismen och ett hetsande mot den undre, chipsätande delen av medelklassen), men förstod inte mycket mer än att de, Lars?, hade väldigt mycket pengar.

Jag anar att man behöver ha en kandidat i såväl litteraturvetenskap som teologi för att förstå exakt hur mekanismerna bakom detta Lars-giftermål fungerar, men det är faktiskt på intet sätt unikt.

Det är inte så märkligt att vara ett författarpar som heter Lars Kepler.

Pirkt.se kan nu avslöja att flera av den svenska medieflorans mest populära namn styrs av framgångsrika par som verkar bakom kulisserna.

Nedan en lista över några av våra kändaste pseudonym-par:

»Sportreporter-paret Max Grinndal«:

kommentatormaxgrinndal2

Bakom den folkkäre TV4-reporter-pseudonymen »Max Grinndal« döljer sig de äkta makarna Sophie och Magnus »Myggan« Ärkeroth, som ordagrant skriver alla Max Grinndal-prator och koreograferar hans Lyle & Scott-sponsrade uppenbarelse i rutan.

»Speltipsexpert-paret Ulrik Sandebäck«:

spelexpertparet

Den populäre Sportbladet Spel-tipparen »Ulrik Sandebäck« drivs av PR-konsulterna Fredrik Nilsén och Johinna Sandklef som är sambos och driver sajten Spellobbyn.se tillsammans, samtidigt som de pysslar med karaktären »Ulrik Sandebäck« på kvällar och helger. Fredrik har ansvar för de veckovisa Stryk- och Europatipssystemen medan Johinna står för de dagliga oddsrekommendationerna.

»Tankeläsar-paret Henrik Fexeus«:

självhjälpsparet

Bakom den framgångsrike föreläsarpseudonymen »Henrik Fexeus« står de amerikanska makarna Benny och Angie Hill, som båda undervisar i gyckel- och clownkunskap på Columbia University. Alla föreläsningar och andra framträdanden skrivs ordagrant och framförs av en anställd svensk skådespelare. Jobbar också på att etablera »humörcoachen Jesper Caron« på den svenska marknaden.

»Komikerparet Hasse Brontén«:

komikerparet

Bakom den uppskattade »före detta polisen« och komikern »Hasse Brontén« står det sydkoreanska superparet Kim Chang-Soo och Ji So-Yun, som är verksamma med flera internationella succéer. Trots att duon i Sverige är mest känd som »komikerparet Hasse Brontén« ligger deras manus också bakom flera framgångsrika karaktärer i den svenska dokusåpaindustrin.

»News55-kolumnist-paret Artur Ringart«:

programledarparet

Makarna Ülut, Mehmet och Gloria, firade väldigt stora framgångar med sin pseudonym »Artur Ringart« i slutet av 80-talet innan de sålde sitt imperium till TV4 på 90-talet. Efter den mångmiljonaffären drog sig makarna under slutet av 90-talet, då kända som »formel 1-kommentatorsparet Artur Ringart«, tillbaka från projektet. Nysatsade i sitt då avsomnade pseudonymprojekt i våras, då som »News55-kolumnist-paret Artur Ringart«.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *

Tema Mission News av Compete Themes.