Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Krönikör-hår

Vid lunch sätter jag mig i en hyrbil (igen med hyrbilen; jag har gått och blivit med medelålderdom) och susar ner till de södra (?) delarna av Jönköping för att sätta mig på Stadsparksvallens pressläktare.

Cirklar kan slutas ikväll.

Han som en gång nickade ner Östersunds FK i avgrundsgropen Division II Norrland (»Erik Löfgren« på medelpadska, »n’Nernickar-djävulen« på bred jamtska) kan ikväll få se samma klubb ta steget upp i allsvenskan.

Om Sirius förlorar mot Varberg tidigare under dagen så räcker det med en bortaseger för de rödsvarta (mot ett då redan klart J-Södra) för att Daniel Kindberg, Bobo Sollander och Dennis Widgren – de tre som (eventuellt exklusive någon jamtsk skade-schaman) är kvar sedan min lånetid i klubben – ska bli allsvenska.

Om Sirius slår Varberg på eftermiddagen så försvinner chanserna till jämtländskt lördagsavancemang, men då räcker det fortfarande med en Jönköping-pinne mot ÖFK för att J-Södra ska säkra direktplatsen upp i finrummet.

Och ett rakt J-Södra-avancemang, mina vänner, är inte heller fy skam att få uppleva: det skulle nämligen innebära att även Jönköpings-Postens sportchef Fredrik Standárs penna tar steget upp i högstaligan, vilket skulle betyda att nästa års allsvenska smyckas med krönikor från tidernas bäst frilagda krönikör-hår:

Skärmavbild 2015-10-17 kl. 08.40.11

2 kommentarer

 1. Linkan Linkan 19 oktober 2015

  Jag har en liten fråga som jag grubblat på under en längre tid.

  Det verkar ju som att ÖFK rekryterar sina fotbollsspelare lite för att dom ”sticker ut”.

  Såhär skrev Niva kring Nouri i sin krönika:

  – Efter min allra första träning med ÖFK skulle vi ha möte, och jag kom dit i Che Guevara-tröja. Kanslichefen Lasse Landin – en kille i 60-årsåldern – pekade på den och sa: ”Fan, vilken fin tröja. Det gillar vi här uppe”.

  Min fråga är således under vilka grunder du rekryterades? Var det hårfästet som utmärkte sig i redan tidig ålder och fick Lasse att ställa sig rakt upp i stolen med stående ovationer???

  • mm Erik Löfgren Inläggets författare | 20 oktober 2015

   De såg väl hur bestämt jag checkade in på Pensionat Björnen en kulen septembereftermiddag i september, med en medhavd matlåda från Mr Husman under armen. Det är inte alla psyken som klarar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *

Tema Mission News av Compete Themes.