Soffliggande samer och festliga fläsklägg

(null)
En hann knappt innanför ytterdörren innan Skatteverket, försäkringsnasarna och Polisen nafsade en i hasorna. Den här oroväckande trippeln låg i facket vid hemkomst.

(Alla postsända kuvert är förstås uteslutande av oroande ondo, men den här orostrippeln var något i hästväg; en Bermuda-triangel av potentiellt strul som genast slukade allt det lugn och all den ro som Islands-trippen skänkt en.)

Det tog inte ens tre timmar på svensk mark innan jag hade ställt till en scen vid ICA-kassan över en utebliven rabatt på en halvsida lax (jag tror att cut-off-pointen för om det är socialt accepterat att vända tillbaka för att utkräva finansiell hämnd på ett kassabiträde går precis vid 70 kronor/laxhalvsidan).

Jag har också hunnit få mitt polisiära bråkande med de estländska bluffmakarna (eventuellt mer om detta senare*) nedlagt samt blivit näbbdragen på en löneförhandling i jobbet.

Jag är med oönskvärd tydlighet tillbaka i vardagen igen.

Imorgon kommer en norrbottnisk gynnare knacka på dörren med ett knyte inlindat i en pinna över axeln och be om husrum. En tveksamt fördelaktig konsekvens med att bo stort inom tunnelbaneavstånd är alla som står mellan bostäder* plötsligt har nära till ens sofflock.

*= Jag hoppas att denne före detta Hurula-gitarrist bor hos oss i egenskap av att vara just mellan boenden; att han inte bara är efter ett boende.

Tänk att den unge samebesläktade mannen, som i helgen bor på en lite för kort soffa, en gång i tiden ägde en liten här med renar, innan några luttrade samer blåste hans familj i tinget.

Men att vara tillbaka i huvudstadsvardagen är inte bara bestyr och staplade jämmeranledningar; en enkel tur till den lokala Hemköp-butiken kan plötsligt bjuda en på ens nya svenska favoritord:

(null)

»Kalaslägg«.

Låt det ordet rulla över tungspetsen ett par gånger. Ett fläsklägg ämnat för de lite finare salongerna; de lite festligare tillfällena.

Om de veckovisa fredagslistorna någonsin återkommer på den här lynnigt uppdaterade portalen så kan den mycket väl ha döpts om till »Kalasläggslistan & Kasslerlistan«.

En reaktion på “Soffliggande samer och festliga fläsklägg

  1. Ett inlägg som fick en att skälva av kvästa fnissattacker i universitetets bibliotek.

    Finnes stoff till den så är ”Kalasläggslistan och kasslerlistan” ett alltför genialiskt koncept för att inte göra något utav.

    Smid medan lägget ännu är varmt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *