På silverfat, jag fick ett pass och ett personnummer

Skärmavbild 2015-09-22 kl. 19.56.42

Som världsmedborgare av den priviligierade och uppskattade sorten (den som människor känner för och välkomnar, till skillnad från de som flytt för sina liv) är man aldrig längre än ett antal Football Manager-fortsätt-tryck ifrån att plötsligt landa i Reykjavik.

Där står jag nu, som en helsvart Johan Esk-mask, och inväntar otåligt handfasta tips på vad man bör sysselsätta sig med.

Redan vid bussresan från flygplatsen omfamnade jag den karga naturen och ville hoppa av bussen och P-O Enquist-springa rakt ut i det platta, ändlösa månlandskapet och hittas, fyllstupad i mossan, av någon fyrvaktare.

(Eller i alla fall ta en Instagram-bild på det.)

Jag har just förskottsbetalat en veckas hyrbil från en firma som inte är Hertz* eller Avis* och känner den sortens olust som bara en ung man som just åkt på en bluffaktura från ett baltbaserat gycklarföretag kan känna (mer om det senare, vid eventuell rättstvist).

Se så: har ni varit på Island? Vad får man inte missa?

Hur är Sverige? Hur har sosse-budgeten drabbat er män?

Skärmavbild 2015-09-22 kl. 20.56.45

*= Obs: produktplacering. Även i söndags, när Pirkt.se var på plats på Idrottsparken i Norrköping, förekom visst branded content då biljetten sponsrades av delar av IFK-ledningen. Detta förstås utöver den stående sponsringen från Maria Bingo och Super Jackpot Casino.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *