Donatas Vencevicius Memorial Trophy, omgång 1:

donne

Då satt man här igen, med fingret ivrigt tallandes på Wild Card-knappen.

Som tur var är vi många som fingrar. »Svag Fantasy-start« är en folksjukdom i höst. Titta bara på ligans toppskikt:

bkbaloo

50 poäng på en omgång brukar inte räcka mer än till en mittenplats på den här nivån, men i år kan BK Baloo och Abbe Franzén stråla sig i ligaledande stjärnglans.

Titt’ på det här gänget:

bkbaloo1

»Det är ju fan nästan trassligare än mitt lag«, tänker ni förhoppningsvis (annars torde ni vara avhängda redan nu). Det är det också. Men titta längst uppe i det vänstra hörnet, under poängen. Där lyser det en blåvit larmsignal.

»Bench Boost« är en för året ny funktion som FPL-spelaren kan nyttja när den har framgångsrika spelare på bänken vars poäng man vill tillgodoräkna sig. Vissa kallar det »ny funktion«, andra kallar det orättvist fubb.

På denne ligaledande Abbe Franzéns bänk satt den lille strävsamme Leicester-taxen Marc Albrighton rättmätigt nog och tryckte, snaskandes på en frukt- och nöt-bar. Dennes 15 poäng har Abbe, med ett knapptryck, tillgodogjort sig och därmed skenat iväg i ligaledning – som en naiv svensk Tour de France-cyklist sprängkåt på tv-tid.

donne

Det om det rent Fantasy Premier League-tekniska (jag anser att det är en ren FPL-teknikalitet att denne Abbe Franzén tagit ledningen*).

Nu ska vi bli Kalle Karlsson-nördiga kring den första omgången. Jag sitter nämligen på premiärens starkaste Premier League-spaning.

Den handlar om Chelsea-försvaret och det tidigare så ramstarka fortets rämnande.

Jag tror att det finns en förklaring till att den vanligtvis så defensivt hundraprocentige högerbacken Branislav Ivanovic plötsligt hade oerhörda problem med den vanligtvis så menlöse yttern Jefferson Montero.

Jag gjorde denna spaning direkt, redan när kameran panorerade över de två lagens uppställda spelare inför avspark, och förklaringen går också att peka på i en enkel matchbild.

ivanovic

Ni ser inte? Det är för att ni inte kan sätta er in och förstå.

Vi zoomar in.

ivanovic1 ivanovic2 ivanovic3

Så här tunn var inte skalpvegetationen ifjol. Under den svåra 31:a sommaren har Branislav Ivanovic, som haft en tydlig men hanterbar problematik sedan tidigare, fått sin frontala lob kalhuggen.

Ni som inte försökt agera pondusstinn försvarsspelare samtidigt som ni för en orättvis och tröstlös kamp mot de genetiska natur- och skalplagarna kan förstå, men lita på mig när jag säger att ni bör göra er av med Branislav Ivanovic tills dess att han tar beslutet att helt omfamna sin annalkande skallighet.

Titt’, Branne, det blir inte så farligt:

patte

Här har jag tagit mig friheten att applicera Branislavs anlete på flintsymbolen Patrick Stewarts perfekt rundlagda kalhuvud. Tills dess att ni ser detta nylle (eller något som liknar detta nylle) i er Viasat Sport-ruta så bör ni tänka både en och två gånger innan ni fortsätter satsa på Chelsea-försvarare då Branislavs skalpvegetariska trauma påverkar hela backlinjens stabilitet.

Själv hade jag inte en enda Chelsea-försvarare i elvan, exklusive klumpe-dumpen Courtois, men jag lyckades kabla ur likafullt.

Jag tänkte att Barnmunnarna, som nykomlingarna kallas, skulle kunna nolla ett Benteke-löst Aston Villa-gäng – men tji fick jag: Championship-heffaklumpen Rudy Gestede skulle bestämt bestämt sabba det med skallen.

Jag tänkte att Arsenal, inte minst via Oxen och Ramslöken, skulle bjuda på offensivunderhållning mot West Ham – men tji fick jag: där skulle 16-åringar stå i vägen.

Jag trodde att Bentek… Nej, okej, jag trodde kanske inte riktigt på Benteke men det fanns ju för fan inga anfallare att välja på.

Att jag trots denna rekordusla premiäromgång kan ligga framför FPL-rävar som Per Bohman och Sebastian Höglund, trots att den sistnämnde startade med Arouna Koné (som vore det 2011!!!), säger mig att jag trots allt är på rätt köl.

Jag lägger också in en brasklapp för att byten inför nästa omgång ska vara gjorda på fredagskvällen då de gnidna Premier League-bossarna ska ta upp kampen om fredagsmyset med »Gladiatorerna« och »Sommarkrysset«. Eller, byten och byten: wildcardet ska vara utspelat på fredagskvällen, om ni har någon självaktning.

En reaktion på “Donatas Vencevicius Memorial Trophy, omgång 1:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *