Jag är tretton ååår, jag är den Empoli inte upptäckte

proffsliv11

Jag snubblade som av en olycksalig händelse in på portalen Proffsliv.se.

Hemsidans skapare är för närvarande, enligt hemsidan, tränare i ett ungdomslag i Örebro och skriver om hur han kämpat sig dit genom sin unga tränarkarriär, genom sena pendlarnätter och ekonomiskt knapra månader.

Men den ekonomiska knaperheten lär kunna läggas till handlingarna om hans projekt Proffsliv.se faller väl ut.

proffsliv1
Nu i juli anordnar sajten nämligen en »try-out inför scouter« i Göteborg, och man gör det av följande anledningar:

proffsliv2

Vilka Proffsliv talar om?

proffsliv13

13-åringar, bland annat.

Det är ett ämne som tenderar att hamna utanför åsiktskorridoren; att svenska 13-åringar går genom puberteten osedda av italienska Serie A-klubben Empoli.

Så ska vi inte behöva ha det. Inte i Sverige! 2015!

Vad som står på spel under denna try-out inför scouter? En hel del, ska det visa sig, ty där finns ett prisskåp luddigare än det Bingo-Berra lyckades nasa ihop till sändningarna under sent 90-tal:

proffsliv3

Två spelare kommer att väljas ut för att själva bekosta en flygresa till Italien och väl där (på ett fält, någonstans i Italien) spela ytterligare en testmatch ”inför Serie A-scouter”. Dessutom kommer de som väljs ut för att köpa sig en flygresa överösas med kläder och mat och ordnade bussturer.

Dessutom kommer ytterligare 20 spelare väljas ut och få chansen att helt och fullt bekosta sig både resa till och boende i Italien där de, håll i er nu!, skjutsas runt till olika träningsfält. Det framgår dock inte om denna skjuts är kostnadsfri. Men man får med sig ett betyg därifrån, som man kan komma hem och visa upp för sitt lokala fotbollsdistrikts Jan Björklund-figur.

Antagligen (eftersom det verkar fritt för vilka gynnare som helst att anmäla sig) kommer ingen av de 75 spelarna att få träna med Empolis proffsakademi.

10 av try-out-spelarna (oklart vilka; kanske de med bäst läshuvud) kommer att erbjudas chansen att hux-flux lämna sin skolgång för att istället studera »på en akademi som samarbetar med Empoli«.

För dessa kalasmöjligheter till förstklassigt arrangerad barnahandel har Proffsliv.se satt upp denna facila prisbild:

proffsliv4
Omkring 2000 kronor kostar det, om din trettonåring får syn på detta och (som närmast samtliga fotbollsspelande 13-åringar) vill bli fotbollsproffs.

Men då får man en hel del för den slanten, också. Titt’ bara:

proffsliv5

Två internmatcher får ditt barn! Minst!!! Eventuellt också en tredje match mot lokalt motstånd, om din minderårige blir utvald.

Ditt barn filmas också, och tittas på av scouter. Malmö FF var den enda svenska klubb som anmält scouter till U21-EM, men till Valhalla den här helgen lär inte en enda allsvensk klubb vara frånvarande!!! Det lät bli ett lemmeltåg av chefsscouter mot Valhalla; här finns ju chansen att se fritt anmälda ynglingar spela fotboll!

Om man spekulerar i att detta evenemang blev fullsatt och att snittdeltagaren får syn på detta i mitten av juli och att vi därför räknar på en snittanmälningsavgift på 1750 kronor så gav det Proffsliv.se-initiativtagarna 131 250 kronor direkt in på kontot.

Det kan låta mycket, men betänk då vad det kostar att arrangera två internmatcher på en konstgräsplan, plus ytterligare en match mot ett lokalt Göteborgslag.

Vi tittar lite på utgifterna:

proffsliv6

Man måste ha konor…
proffsliv7

… stoppur åt eventuell domare (det framgår inte om det ingår)…

proffsliv12

… och pipa…
proffsliv8

… och det ska vara kaptensbindlar (dubbla! 78 kronor får jag det till!!!)…
proffsliv9

… och ungjävlar gör av med så mycket tejp så ni kommer inte tro era ögon; men de får nog budgetera med åtminstone omkring sju rullar tejp. Det här är dock en utgift som kan skena iväg upp till tio rullar (120 kronor!!!) och därmed nästan äta upp profiten.

Och så, den stora utgiften: planhyran.

Jag tittade faktiskt upp vad det kostade att hyra en konstgräsplan i Göteborgs kommun − och det var baske mig inte gratis!!!

proffsliv10

Här snackar vi tusenlappar! Säkert sex-sju tusen!!!

(Om det ska spelas nittiominutersmatcher, förstås, det kanske är lite överilat, man vet ju inte vilket hopkok av ynglingar som dyker upp; det kanske är anpassningsbart.)

Och sedan ska det alltså ordnas med både husrum (jag spekulerar att det kan innebära allt annat än »eget rum på hotell«)  för två personer nere i Italien, samtidigt som barnen ska utfodras, säkert med såväl rostmackor som O’boy!!!, och skjutsas med bensindrivna fordon!

Det finns nog, om jag ska vara krass, inte mycket mer än 100 000 kronor kvar i Proffsliv.se:s penningpung efter try-outen om det blev fullsatt på dessa tre internmatcher på Valhalla IP.

Jag hoppas innerligt att det inte blev det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamfilter *